Biedrona w stoczni

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC
Awatar użytkownika

markcomp77
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 18
Kontakt:

Post napisał: markcomp77 » 17 paź 2012, 22:48

ciekawy wątek... wciąż nie mogę się nadziwić ;)

ja ostatnio... przyjąłem zasadę abstynencji od dyskusji politycznych
ale aż korci wrócić do nałogu ;)

SpotkanieCNC: STOM-TOOL Marzec 2014
http://www.cnc.info.pl/topics79/spotkan ... t55028.htm

Awatar użytkownika

clubber84
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 26

Post napisał: clubber84 » 17 paź 2012, 23:33

qqaz pisze:Ale nie dla cytowanego "technika budowlanego"
A po co tak stadion? łatwo wydać czyjeś pieniądze, a jeszcze paru ziomali zarobi.
Bo reszta narodu tylko pysk drze a faktur nie sprawdzi.
Smoleńsk, ku*** , ważniejszy,
Tak, technika budowlanego, ale nie od takich konstrukcji. Mam specjalność nowoczesne technologie budownictwa, ale od dawna nie pracuję w tym zawodzie i nie muszę znać się na wszystkim, jeśli tego nie chcę.
A co, do tego dachu z elastycznego materiału, to przecież prognozy meteorologiczne zapowiadały w ten dzień opady deszczu, więc co za problem rozwinąć dach na długo przed rozpoczęciem meczu? Ano problem, a dlaczego?
To teraz powiem Ci kolego dlaczego, nie wiem czy czytałeś...
Dachu nie pozwolono zasunąć z tego względu, że oficjalne treningi odbywały się przy otwartym, a bzdurne przepisy FIFA mają pierwszeństwo zastosowania w stosunku do przepisów lokalnych na obiektach sportowych, na których rozgrywane są mecze w ramach el. MŚ. Nie chciały zasuwać dachu także związki piłkarskie obu drużyn i sami szkoleniowcy.

Pozdrawiam

qqaz
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 29

Post napisał: qqaz » 18 paź 2012, 00:14

Umiesz porównać zarzut z własną odpowiedzią, tą powyżej?
clubber84 pisze:To Ja się pytam, jaki architekt/konstruktor mógłby zaprojektować/skonstruować dach, który po rozłożeniu nie wytrzyma naporu wody deszczowej??!! Chyba jakiś niedouk... szkoda gadać.

późno już.

Awatar użytkownika

Zienek
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 9
Kontakt:

Post napisał: Zienek » 21 lis 2012, 15:17

Awatar użytkownika

clubber84
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: clubber84 » 21 lis 2012, 16:43

I właśnie o tym wcześniej pisałem, Rząd nie udzielił gwarancji dla Stoczni (czyli nie chciał "podżyrować") na kredyt (konsorcjalny- dop. autora), wcześniej nie podejmując się działań do skutecznego konkurowania na rynku światowym polskiej stoczni, co doprowadziło do utraty zamówień i upadku.

Pozdrawiam

oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 29

Post napisał: oprawcafotografii » 21 lis 2012, 16:53

clubber84 pisze:
I właśnie o tym wcześniej pisałem, Rząd nie udzielił gwarancji dla Stoczni (czyli nie chciał "podżyrować") na kredyt...
I slusznie.
Gdyby stocznia byla w swietnej kondycji jak to niektorzy chca nie
potrzebowalaby rzadowych gwarancji.

q

Awatar użytkownika

clubber84
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: clubber84 » 21 lis 2012, 17:00

A dlaczego nie była w świetnej kondycji, jak kolega pisze?
Proszę przeczytać cały post, a dowie się kolega, że to poprzedni rządzący doprowadzili do sytuacji, która się wydarzyła kilka lat później. Po prostu rząd Leszka Millera chciał w całości przejąć majątek zarządu Stoczni Szczecińskiej po jak najniższej cenie.

Pozdrawiam

zdzicho
Posty w temacie: 39

Post napisał: zdzicho » 21 lis 2012, 17:01

oprawcafotografii pisze:
clubber84 pisze:
I właśnie o tym wcześniej pisałem, Rząd nie udzielił gwarancji dla Stoczni (czyli nie chciał "podżyrować") na kredyt...
I slusznie.
Gdyby stocznia byla w swietnej kondycji jak to niektorzy chca nie
potrzebowalaby rzadowych gwarancji.

q
A ty piepszysz jak niezdrowa du**. Masz w ogóle pojęcie o produkcji stoczniowej? Kto jak nie włąsciciel ma żyrować.?Może Ty ,albo ja?To parszywe państwo ,które ma wszystko głęboko w d.. i to bez wzgledu na opcje polityczną.Nie dbają o nic. Sprzedali Niemcom Bydgoski Zachem po to ,żeby tamci go zamknęli i pozbyli się konkurencji. 2000 ludzi na bruk ,a oni pierdołami ciagle się zajmują.Sa gorsi od menela,który sprzeda wszystko za psi grosz ,aby ryja uchlać. Nie dziwię sie,że sa tacy zdesperowani ludzie ,którzy by ten polski syf wysadzili w powietrze.

Awatar użytkownika

MlKl
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 127
Kontakt:

Post napisał: MlKl » 21 lis 2012, 17:09

Gdyby te stocznie przynosiły zyski, państwo by gwarantowało im kredyty na dowolną kwotę. Ale tam nie chodziło o zysk, tylko o to, czy się stoi czy się leży pięć tysięcy się należy. Milion związków zawodowych, jeden bardziej roszczeniowy od drugiego, każdy z zarządem, który oczywiście nie pracuje, ale pracodawca płacić mu musi słono.

Państwo przestało dokładać do interesu, i se wziął i splajtował. Słusznie i naukowo. Państwo to także ja - i jak ja nie żądam, żeby mi do pensji dokładało, tak i oczekuję, żeby z mojego komuś za bezdurno nie dokładano.

zdzicho
Posty w temacie: 39

Post napisał: zdzicho » 21 lis 2012, 17:18

Oczekiwać to sobie możesz,od swojej małżonki(jesli ją masz). Do panstwowych pieniędzy nic nie masz,bo to pieniadze nie twoje. Ich dysponentem jest Rząd i to on je wydaje tak jak uważa ,a nie tak jak ty uważasz. Zostaniesz ministrem ,bedziesz miał na to wpływ. Byłes juz prawie wszystkim ,mozesz trochę finansami pomieszać :mrgreen:

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”