Biedrona w stoczni

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 29

Post napisał: oprawcafotografii » 17 paź 2012, 10:15

To nie jest dach, tylko parasol przeciwsloneczny :)

q

Awatar użytkownika

clubber84
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 26

Post napisał: clubber84 » 17 paź 2012, 10:23

To coś drogi ten parasol...

oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: oprawcafotografii » 17 paź 2012, 10:26

A dlaczego mialby byc tani jesli inwestor frajer?

Za wszystkie te stadiony pare osob powinno pojsc siedziec na dluuuugo.

q

Awatar użytkownika

markcomp77
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 18
Kontakt:

Post napisał: markcomp77 » 17 paź 2012, 10:42

słomiany miś byłby przydatny jako wyjaśnienie...
SpotkanieCNC: STOM-TOOL Marzec 2014
http://www.cnc.info.pl/topics79/spotkan ... t55028.htm

qqaz
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: qqaz » 17 paź 2012, 11:15

clubber84 pisze:To Ja się pytam, jaki architekt/konstruktor mógłby zaprojektować/skonstruować dach, który po rozłożeniu nie wytrzyma naporu wody deszczowej??!! Chyba jakiś niedouk... szkoda gadać.
Że nie wiesz to możliwe ale że głupcem jesteś to tez nie wiesz wiec jak rasowy polaczek tylko gębę drzesz.
Jeżeli pokrycie jest elastyczne (nie wiem jakie) to w czasie rozkładania tworzą się zagłębienia w których gromadziłaby się woda w ilości wielokrotnie większej niż podczas opadu na powierzchnie już napięte i odprowadzające wodę. To nawet głęboki humanista może sobie wyobrazić. Nie wiem jak jest ale tak może być.
A odprowadzenie/odwodnienie płyty też musi działać ze skończoną prędkością (ponoć po 20 min wody już nie było). Jest różnica między odwodnieniem trawy a odprowadzeniem z asfaltu. Podobnie jak różnica w tych powierzchniach.
Na tym forum takie drobnostki powinny być dostrzegane!!! A nie tylko "należy mi się".

oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: oprawcafotografii » 17 paź 2012, 11:18

qqaz pisze:...Że nie wiesz to możliwe ale że głupcem jesteś to tez nie wiesz wiec jak rasowy polaczek tylko gębę drzesz. Jeżeli pokrycie jest elastyczne (nie wiem jakie) to w czasie rozkładania tworzą się zagłębienia w których gromadziłaby się woda w ilości wielokrotnie większej niż podczas opadu na powierzchnie już napięte i odprowadzające wodę. ...
To jest kolego oczywiste. Pytanie tylko po ..uj taki "dach"? Zeby chronil przed sloncem?
A zasadnicze pytanie to po co biednemu krajowi takie stadiony?

q

qqaz
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: qqaz » 17 paź 2012, 11:23

Ale nie dla cytowanego "technika budowlanego"
A po co tak stadion? łatwo wydać czyjeś pieniądze, a jeszcze paru ziomali zarobi.
Bo reszta narodu tylko pysk drze a faktur nie sprawdzi.
Smoleńsk, ku*** , ważniejszy,

Awatar użytkownika

MlKl
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 127
Kontakt:

Post napisał: MlKl » 17 paź 2012, 13:02

szuler666 pisze:Napisze jak jest bo z okna widze teren bylej stocznii 1. jak mozna wyznaczyc i nazwac ulice jezeli caly teren produkcyjny jest w jakims stopniu wykozystywany przez rozne podmioty z resztą włade miasta jak i wyzsz nie maja wizji tych terenow ai syndyk trzyma na tym łape .2 sklep jakby mial byc zakladowy to niebyla by biedronka 3. Miki masz wypaczona rzeczywistosc jesli uwazasz ze w normalnej rzeczywistosci trzeba 16 godzin pracowac.4ponadto produkcja jakas jest ale czy ma sie dobrze watpie jak wlasciciel wiekszosc ludzi zatrudnia na czarno to ma byc biznes
Cytat z artykułu:
- Lokalizacja nowego sklepu jest dobrym i przyszłościowym miejscem. W okolicy powstaną nowe wieżowce i budynki biurowe. Droga, przy której powstaje sklep łączy teren osiedli, dlatego z punktu strategicznego miejsce jest bardzo dobre - dodaje Jan Rosiak.
Sklepy buduje się tam, gdzie są lub będą potencjalni klienci. Nie napisałem, że powstaje sklep zakładowy, a że Biedronka na terenie przemysłowym może być substytutem takiego sklepu zakładowego. Podobnie jak w szkołach są sklepiki, prowadzone przez osoby z zewnątrz, w miejsce dawnych spółdzielni uczniowskich.

Co do pracy po 16 godzin - o ile wartość jednostkowa czyjejś pracy jest niewielka, a potrzeby duże, to pracuje tyle, ile może wytrzymać. I owszem - ma sens ustawowe ograniczenie tego czasu do ośmiu godzin, przy założeniu, że dotyczy to tylko czasu, za który płaci się normalnie. Nadgodziny u tego samego pracodawcy powinny być droższe.

Sam pracowałem w przeszłości po 16 godzin, i do nikogo o to nie miałem i nie mam pretensji. W normalnej rzeczywistości trzeba pracować tyle, żeby zarobić odpowiednią ilość gotówki. Nie ma znaczenia, czy to będzie kwadrans, czy szesnaście godzin, liczy się wypłata.

Wiara w to, że można nakazać ustawą, byśmy zarabiali jak w Niemczech, czy Anglii, jest głupotą. Tamte kraje wywindowały tak wysoko pensje, bo nie miał tam kto pracować za mniej. Wynikło to z osiągniętego poziomu dobrobytu, a nie ów dobrobyt wynikł z wysokich zarobków.

Wprowadzenie u nas minimalnej płacy na poziomie niemieckim zaskutkowało by masowym upadkiem przedsiębiorstw, i bezrobociem na poziomie nawet 50 %. No i natychmiastową niewypłacalność ZUS-u, brak środków na opiekę społeczną. Czyli pewna rewolucja na ulicach.

Nawet bogaci Niemcy przez 20 lat nie doprowadzili do wyrównania poziomów życia z dawnym DDR. A my nie mamy żadnego starszego brata, który pomoże. Dorabianie się oznacza większy wysiłek i wyrzeczenia.

Wiem, że inaczej wyglądają wyrzeczenia z perspektywy nic nie umiejącego fizycznego, pracującego za minimalną wypłatę, a inaczej z perspektywy zatrudniającego go przedsiębiorcy. Ale na pewno remedium na to nie polega na powrocie do socjalizmu w stylu PRL.

all - odnośnie dachu nad stadionem: najeżdżanie na rząd, gdy zawinił ktoś z decydentów PZPN jest zgodne z przysłowiem - kowal zawinił, ślusarza powiesili. Dach, który by się dawał zamykać w każdych warunkach, kosztowałby kilka, albo kilkanaście razy drożej. Dlatego zdecydowano się na taki, bo na lepszy nas nie stać.

A w organizację Euro 2012 wpieprzyła nas inna ekipa, Tusk to tylko najlepiej jak umiał, zrealizował. Na miarę posiadanych sił i środków. Ci, co się podjęli, wywiesili białą flagę, i po przegranych wyborach natychmiast zaczęli podstawiać nogę zwycięzcom.

szuler666
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 10
Kontakt:

Post napisał: szuler666 » 17 paź 2012, 13:25

MlKl pisze:Sklepy buduje się tam, gdzie są lub będą potencjalni klienci
W Szczecinie to juz chyba plaga :mrgreen: w promieniu 1 km od domu to juz chyba 6 lub 7
szuler

Awatar użytkownika

tom22
Posty w temacie: 48

Post napisał: tom22 » 17 paź 2012, 13:41

MlKl pisze:A w organizację Euro 2012 wpieprzyła nas inna ekipa, Tusk to tylko najlepiej jak umiał, zrealizował. Na miarę posiadanych sił i środków. Ci, co się podjęli, wywiesili białą flagę, i po przegranych wyborach natychmiast zaczęli podstawiać nogę zwycięzcom.
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego kraju, . Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki!

To mówiłem ja – Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy.
Niech żyje nam

:cool:

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”