Przy jednostkach jeszcze bardziej.RomanJ4 pisze:[Przydatne zwłaszcza przy seriach.

Napisałem przełożenie silnik-wrzeciennik 1:2. Czyli silnik ok 2000 RPM - wrzeciennik ok. 4000 RPM. Z falownika ok. 75 Hz. Zaręczam że silnika przy 4000 RPM nie da się zatrzymać ręką, choć przyznam że tego nie próbowałem.Andrzej 40 pisze: Mała uwaga do zakresu obrotów wrzeciona - przy 4000obr/min wrzeciona silnik miałby 8000 obr/min (przełożenie 1:2 - tak kol. podał). Ca 275Hz z falownika. Teoretycznie możliwe do zaprogramowania, praktycznie silnik da się zatrzymać ręką.
Przełożenie 1:2 oznacza niższe obroty wrzeciona, powinno być 2:1. Jako przełożenie podaje się stosunek ilości zębów dla kół zębatych lub średnic dla kół pasowych - oczywista oczywistośćKaz_Kaz pisze:Napisałem przełożenie silnik-wrzeciennik 1:2. Czyli silnik ok 2000 RPM - wrzeciennik ok. 4000 RPM. Z falownika ok. 75 Hz. Zaręczam że silnika przy 4000 RPM nie da się zatrzymać ręką, choć przyznam że tego nie próbowałem.Andrzej 40 pisze: Mała uwaga do zakresu obrotów wrzeciona - przy 4000obr/min wrzeciona silnik miałby 8000 obr/min (przełożenie 1:2 - tak kol. podał). Ca 275Hz z falownika. Teoretycznie możliwe do zaprogramowania, praktycznie silnik da się zatrzymać ręką.
Jest to moja oczywista pomyłka, za co przepraszam (nie jestem mechanikiem ) - już ją poprawiłem.Andrzej 40 pisze: Przełożenie 1:2 oznacza niższe obroty wrzeciona, powinno być 2:1. Jako przełożenie podaje się stosunek ilości zębów dla kół zębatych lub średnic dla kół pasowych - oczywista oczywistość...
Kotlet, ale sprawa niezwykle istotna:Andrzej 40 pisze: Przełożenie 1:2 oznacza, że wrzeciono obraca się dwukrotnie wolniej niż silnik. Dla uzyskania 4 tys obr/min wrzeciona silnik 50 Hz/1500 obr/min ( gdzie poslizg ?) musiałby mieć 8 tys obr/min.