PS: Znajomemu z forum znalazłem maszynkę produkcji rosyjskiej , słusznej mocy , przy rozruchu światło przygasa w pomieszczeniu , znaczy jest ok
OUS-1 dla laików
-
panzmiasta
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 49
Ja znalazłem swój sprzęt wpisując na all "powystawowy" przynajmniej kilka lat temu ten wyraz coś znaczył ; kupiłem wtedy angielską Ryobi o mocy 280w , nawet nie wiecie jak się uśmiałem kiedy znajomy w rozmowie -garażowej- pokazywał mi swój nowy nabytek o jakiejś super dźwięcznej nazwie power-lover
o niebagatelnej mocy 1450w , oczywiście jest o połowę słabsza od mojej. Wiadomo Anglicy posiadają inny przelicznik mocy ; - tu dochodzi tylko dodatkowa praca przy wymianie wtyczki lub kupienie specjalnej przejściówki .
PS: Znajomemu z forum znalazłem maszynkę produkcji rosyjskiej , słusznej mocy , przy rozruchu światło przygasa w pomieszczeniu , znaczy jest ok
perfekcyjna B. S. , OUS 1 - Oświęcim 1066/72r; Pozdrawiam
Tagi:
-
panzmiasta

Chcieć to móc , tylko się spiesz , jak bym nie miał sprzęta to od razu bym robił kup teraz , masz firmę i " wolne koło" tylko kamyczki i jazda http://allegro.pl/szlifierka-stolowa-ve ... 08596.html
-
Karol93
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 109
Posłuchałem się
. Mam nadzieje, że sprawna, w razie czego zawsze można odesłać. Teraz jeśli mogę prosić, powiedzcie mi, jakie kupić te tarczki
. Diamentową zamówię, teraz czytałem, że elektrokorund najlepszy, białą i czarną potrzebuję, tak ?
Zastanawiam się jeszcze, jak wygląda ustawianie prędkości posuwu nozą w OUSie. Z tablic od gwintów nie bardzo da się, bo przecież nie zbierze np. 1mm na obrót. Jak ustawić tak jak w DTRce jest, np. 0,05mm na obrót ?
".... Wykorzystując ręczny posuw podłużny i poprzeczny" przy toczeniu wałków, czyli kicha
Zastanawiam się jeszcze, jak wygląda ustawianie prędkości posuwu nozą w OUSie. Z tablic od gwintów nie bardzo da się, bo przecież nie zbierze np. 1mm na obrót. Jak ustawić tak jak w DTRce jest, np. 0,05mm na obrót ?
".... Wykorzystując ręczny posuw podłużny i poprzeczny" przy toczeniu wałków, czyli kicha
-
Andrzej 40
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 57
Posuw minimalny jaki można uzyskać w OUSie to chyba 0,4mm/obrót. W zasadzie posuw mechaniczny służy tylko do nacinania gwintów. I może do toczenia w drzewie lub plastikach.Karol93 pisze:Zastanawiam się jeszcze, jak wygląda ustawianie prędkości posuwu nozą w OUSie. Z tablic od gwintów nie bardzo da się, bo przecież nie zbierze np. 1mm na obrót. Jak ustawić tak jak w DTRce jest, np. 0,05mm na obrót ?
0,05mm/obrót to na pewno tylko na ręcznym albo po przerobieniu na CNC
-
panzmiasta

Ajjajaj a taka była fajna , miała moc , średnicę i kamyk do noży i nożyczek ;[ , cóż na dzień dzisiejszy jest tylko taki wynalazek http://moto.allegro.pl/szlifierka-stolo ... 35893.html nic konkretnego , facet ma sprzęty powystawowe , ma 2 rodzaje szlifierek , z toczakiem i papierem ściernym do wyboru , ale jakoś nie polecam na 1000 procent , poczekaj nieco , to nie jest nerka ;