PikoCNC Sterownik maszyny CNC via USB
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 253
Witam
Zamieściłem na swojej stronie nową wersję z drobnymi poprawkami. Zapraszam.
. Efekt finalny „radosnej twórczości” mitka w mojej galerii zdjęć (tyko nie należy zrobić takiego błędu jak ja: pokazać je dzieciakom 
Zamieściłem na swojej stronie nową wersję z drobnymi poprawkami. Zapraszam.
Dzięki mitek za super filmik. Nie omieszkałem dodać do swojej galerii filmów, dodałem także film kolegi wiesiuch-a z sąsiedniego tematuMoja Radosta twórczość

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 164
- Kontakt:
Wycinam zawsze tak:
1. Prawa strona frezy kształtowe.
2. Rewers Rowek na wpuszczenie szyby
3. Przelotowo od prawej.
Element jest obracany więc błąd nawet o ćwierć milimetra i byłby nie zgrany frez. Przelotowo na końcu bo szprosy są dość cienkie i podczas frezowania strasznie by drgały. Generalnie metoda na podstawie autopsji
Co do prędkości to właśnie znika jednostka a maszynę mam obecnie ustawioną na oś 12m/min więc gdy jedzie po skosie jest nieco większa.
1. Prawa strona frezy kształtowe.
2. Rewers Rowek na wpuszczenie szyby
3. Przelotowo od prawej.
Element jest obracany więc błąd nawet o ćwierć milimetra i byłby nie zgrany frez. Przelotowo na końcu bo szprosy są dość cienkie i podczas frezowania strasznie by drgały. Generalnie metoda na podstawie autopsji

Co do prędkości to właśnie znika jednostka a maszynę mam obecnie ustawioną na oś 12m/min więc gdy jedzie po skosie jest nieco większa.
Coś jest niemożliwe do czasu... gdy przyjdzie ktoś kto nie wie że jest to niemożliwe i to zrobi