oprawcafotografii pisze:Tam odrazu beznadziejnym - po prostu sie nie znasz i tyle
Popatrz jak hula na tym sterowaniu
oprawcafotografii pisze:U mnie dziala - wduszam START i kroi az sie kasa sypie na wszystkie strony
No to jest najważniejsze, w końcu po to są te maszyny. Wiesz ja już po tych paru latach spędzonych z ploterami lubię widzieć co maszyna robi i co ma zamiar zrobić za chwilę
kamar pisze:
Chodziło mi o sterowanie
Nie wiem czy do Twoich zastosowań będzie miała sens zmiana sterowania z EMC.
No rusza sie, a poprzednio sie nie ruszala???
Podeslij mi ta spiralke, tylko PLT a nie jakie g-cody
oprawcafotografii pisze:U mnie dziala - wduszam START i kroi az sie kasa sypie na wszystkie strony
No to jest najważniejsze, w końcu po to są te maszyny. Wiesz ja już po tych paru latach spędzonych z ploterami lubię widzieć co maszyna robi i co ma zamiar zrobić za chwilę
U mnie dokladnie tak jest. Teraz robi ka$e, a za chwile bedzie robic znowu ka$e
Chociażby tutaj.
Jeśli masz ploter XMD i chcesz dokonać zmiany sterowania na PikoCNC, to obrałeś dobrą drogę. To oprogramowanie jest jak by stworzone dla takiego plotera Wykorzystasz wszystkie jego możliwości a prędkości obróbki i przestawcze uzyskasz większe niż na oryginalnym oprogramowaniu. Ja pracuję dużo na XMD, sterując go właśnie poprzez Piko.
Witam jestem nowicjuszem ale zamierzam kupić ploter frezująco - grawerujący i zastanawiam się nad wyżej opisaną maszyną czy nadaje się do prac w drzewie (płaskorzeźby-reliefy) czy ma odpowiednie oprogramowanie do takich prac, czy można samemu coś stworzyć (płaskorzeźba) czy jest jakiś samouczek jak coś takiego zrobić (płaskorzeźba). Proszę o pomoc.
PIOTR
Wlasnie ma dosc ciekawe oprogramowanie do ciecia prac 2.5D -
mozesz chyba sciagnac ze stron producenta, przynajmniej opis.
Szczerze mowiac nie mialem czasu (i potrzeby) nawet go utuchomic,
ale jak ogladalem "na sucho" to ogladal ciekawie.
Przykladowe prace jakie ogladalem u producenta wygladaly niezle.
Dzięki oprawcafotografii czy trudno zrobić projekt takiej płaskorzeźby jakieś sugestei - pomoc - z góry dziękuje. Czym różni się 2,5 d od 3 d - sory za takie pytania ale jestem NOWY w tym temacie. A jak się sprawuje XMD 32. Czy może posiadacz wzory płaskorzeźb?