Mokre chińczyki, jaka jest ich trwałość ?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 13
Wyszło po danym kursie 1511zł + grosiki (za wrzeciono 2,2kW + falownik + 13 tulei R20). Kupuje za granicą kilka razy w miesiącu - głównie z chin toteż podchodzę do tematu bez obaw - transakcje są chronione. Jak były wątpliwości raz co do zakupu - PayPal zwrócił pieniądze, jak sprzedający nie okazał dowodu wysyłki
Ew vat na granicy mogą doliczyć. Chińscy sprzedawcy zaniżają wartość paczki by "przeszła" więc jak przychodzi wezwanie to wysyłam im skan strony z Paypala - by nie mieć urzędów na głowie
i tak wchodzi taniej.
Paki idą zazwyczaj 1-2 tyg więc jakoś po poniedziałku powinna być.
Polecam jako pierwszy zakup w HK nabyć jakąś malutką tanią popierdółkę - da to obraz jak wygląda cała operacja zakupu wysyłki i oczekiwania na paczkę. Lekcja praktyczna i niestraszna jeśli małe kwoty wchodzą w grę. Ja tak kiedyś zrobiłem
UPDATE:
Przesyłka wg numeru trackingowego leży już w warszawie i jutro ma być doręczona
UPDATE 2:
Doliczono Vat - 350zł i pancernie zapakowana paczka z chin wylądowała u mnie w domu - w weekend podłączam

Paki idą zazwyczaj 1-2 tyg więc jakoś po poniedziałku powinna być.
Polecam jako pierwszy zakup w HK nabyć jakąś malutką tanią popierdółkę - da to obraz jak wygląda cała operacja zakupu wysyłki i oczekiwania na paczkę. Lekcja praktyczna i niestraszna jeśli małe kwoty wchodzą w grę. Ja tak kiedyś zrobiłem

UPDATE:
Przesyłka wg numeru trackingowego leży już w warszawie i jutro ma być doręczona

UPDATE 2:
Doliczono Vat - 350zł i pancernie zapakowana paczka z chin wylądowała u mnie w domu - w weekend podłączam

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Sens kupna chinola jako podzespołu zarabiającego jest żaden.
Wrzeciono chińskie 2,2 Kw jest słabsze od 0,8 Kw Elte czy Kresa.
Nie radzi sobie z aluminium (staje).
Przy jakimkolwiek obciążeniu chwilowym te silniki stają natomiast konkurencyjne mogą być przeciążane nawet 10 krotnie od swojej wartości znamionowej i to nawet już przez spory czas.
Większość jednak zależy od falownika a te słabo radzą sobie z chińskimi - prawdo podobnie podczas tuningu falownik bada reaktancję uzwojenia i wszystkie inne parametry i do nich dopiero dobiera sposób sterowania i moc oraz przeciążenie max, uzwojenie zbyt cienkie.
Wrzeciono chińskie 2,2 Kw jest słabsze od 0,8 Kw Elte czy Kresa.
Nie radzi sobie z aluminium (staje).
Przy jakimkolwiek obciążeniu chwilowym te silniki stają natomiast konkurencyjne mogą być przeciążane nawet 10 krotnie od swojej wartości znamionowej i to nawet już przez spory czas.
Większość jednak zależy od falownika a te słabo radzą sobie z chińskimi - prawdo podobnie podczas tuningu falownik bada reaktancję uzwojenia i wszystkie inne parametry i do nich dopiero dobiera sposób sterowania i moc oraz przeciążenie max, uzwojenie zbyt cienkie.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Też mi się wydawało że jakieś słabe toto było, tyle ze ja nigdy nie robię prób "praktycznego" obciążenia. Zdjąłem tylko z ciekawości dekiel z tyłu wrzeciona, wystarczył rzut oka , zakręciłem z powrotem dekiel i dałem sobie spokój.
Jedynym plusem tych wrzecion jest tylko i wyłącznie cena i w większości tu opisywanych zastosowaniach wystarcza, choćby to miała być jednorazówka.
Jedynym plusem tych wrzecion jest tylko i wyłącznie cena i w większości tu opisywanych zastosowaniach wystarcza, choćby to miała być jednorazówka.