q
Zaleta takiego rozwiazania jest to, ze maszyne mozesz zbudowac sam.Zienek pisze:300kg x 20kl netto = 6000 zl na sam materiał. Większość amatorów już ma ciarki na plecachNo ale produkcja maszyny o wadze średniej to już nie jest amatorszczyzna
![]()
Boki 30mm. Maszyna nie jest mojej konstrukcji, tylko kolegi z forum:Zienek pisze: Ad Tasiemca, to mam parę pytań, bo nie zlokalizowałem jego wątku:
1. Czy krzyżak to masz z alu? Czy masz jakieś kasowanie luzu łożysk otwartych (poprzez jakieś nagniatanie tych łożysk)?
2. Jakiej grubości boki bramy? Bo zdaje się, że to aluminium.
Co racja to racja.oprawcafotografii pisze:Zaleta takiego rozwiazania jest to, ze maszyne mozesz zbudowac sam.Zienek pisze:300kg x 20kl netto = 6000 zl na sam materiał. Większość amatorów już ma ciarki na plecachNo ale produkcja maszyny o wadze średniej to już nie jest amatorszczyzna
![]()
Zlecasz tylko obrobienie bryl al. A co jak co ale splanowanie na plasko
to jest obrobka, ktora nie powinna sprawic problemow
Reszte zrobisz wlasnymi rekami.
Maszyny stalowej podobnej wytrzymalosci nie masz szans zbudowac...
No właśnie wygląda PRO, dlatego pytam, czy dodatkowo do solidności masz jeszcze kasowanie luzów na łożyskach liniowych, jeśli powstaną.oprawcafotografii pisze:Boki 30mm. Maszyna nie jest mojej konstrukcji, tylko kolegi z forum:Zienek pisze: Ad Tasiemca, to mam parę pytań, bo nie zlokalizowałem jego wątku:
1. Czy krzyżak to masz z alu? Czy masz jakieś kasowanie luzu łożysk otwartych (poprzez jakieś nagniatanie tych łożysk)?
2. Jakiej grubości boki bramy? Bo zdaje się, że to aluminium.
http://bakprint.pl/hobbycnc/elementy-sk ... e-systemu/
Zwroc uwage na to, ze podpory pod walki osi X i Z to monolit
z plyta - wyfrezowane w plycie a nie przykrecone.
Obudowy lozysk robione z solidnej bryly al etc.
q