Przecież to nic nowego jak pocięty athlon II X4 wykonany w 32nm. i w miejsce cache3 poziomu dorzucili GPUmarkcomp77 pisze:niezły jest linux, że takie coś obsługuje

Tak czy siak windows również potrzebuje "tony" poprawek aby działał sprawnie z tym APU.
Długo się zastanawiałem między intelem i3 a amd a8, wybór padł w końcu na pełne 4 rdzenie. U mnie VMWARE to podstawa, a HT w 2 rdzeniach to nieporozumienie pod Linuxem. Wsparcie do virtualizacji jest AMD-V nigdy nie obcowałem z tym rozwiązaniem, byłem ciekawy jak to działa.markcomp77 pisze:a jak z dostępnością LPT lub chociaż PCI (do którego można włożyć kartę LPT)?
jaki to daje jitter?
Co do LPT to długo szukałem płyty na A75 (najmocniejszy chip pod FM1) i LPT. Miałem już zamówioną płytę produkcji MSI, ale nie wstała z tym APU. Całkiem przez przypadek trafiłem na płytę: Gigabyte GA-A75M-UD2H (http://www.gigabyte.pl/products/page/mb ... _10/specs/) która ma na płycie standartowe piny na śledzia LPT.
Na razie testowałem tylko to LPT na moim diodowym wskaźniku i się "świeci", nie sprawdzałem jeszcze czy działa prawidłowo sterowanie.
Sama praca na A8 3850 wydajność itd, to temat na oddzielny wątek. Ja wybrałem amd z 2 powodów. Raz lubię eksperymentować, Dwa za cały komputer bez napędów z 8GB ramu zapłaciłem 1200zł i nie oszczędzałem na markowym sprzęcie.
Teraz czas wymienić dyski na SSD i będę zadowolony, bo dyski w technologii SATAII mi tylko maszynę zwalniają.
Poniżej 2 fotki.. windows 7 natywnie postawiony na A8 3850 i ten ze słabszym wynikiem to windows 7 postawiony w VMWARE VMPLAYER pod ubuntu 12.04 LTS.
Niestety kupę softu CAD/CAM jest tylko na widnowsa.

Jak mi się znudzi to pójdzie do piwnicy aby sterować maszynka, ale na razie szaleje pod freecad'em i draftsight'em