Co do modelu to nie pamiętam z jakiej pralki to wymontowałem , ale powiem że praktycznie w większości nowych automatów występują takie silniki , elektronikę owszem mam ale ona działa z całością w pralce .olo_3 pisze:gmaro,
Pewnie już padło to pytanie, ale jestem dzisiaj leniwy...
Z jakie pralki pochodzi ten silnik (dokładnie jeśli można prosić) ?
Tam tez powinna być jakaś elektronika do sterowania obrotami.
Frezarka czysto amatorska - poczatkujacy
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 33
- Kontakt:
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 6
W zasadzie laski nie robi musi kręcić silnikiem (sterować obrotami) tylko cza by wyizolować ja od reszty – czy chcesz kupić falownik – jaka moc ten motor (rozumiem, ze AC i jedno fazowy)gmaro pisze: , elektronikę owszem mam ale ona działa z całością w pralce .
Zwątpienie jest oznaką, że podążasz w dobrym kierunku.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 20
- Kontakt:
Czemu Oś Z jest taka długaśna?
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 33
- Kontakt:
zdecydowanie się będzie lepiej maszyna prezentować jak będzie już wymalowana, ale przeraża mnie brak podpartych wałów .. czekam na dalsze postępy
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
Autor tematu - Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 52
Os Z jest do skrocenia. Wczoraj robilem do pozna z frezerem i juz czasu nie bylo. Pozniej z sama osia Z podjade doniego i skroci sie o te parenascie cm.gaspar pisze:Czemu Oś Z jest taka długaśna?
Ploter zostal juz pomalowany na ciemny niebieski. Schnie sobie w garazu.
Brak podpartych walkow wynikl z braku funduszy. Ale i tak na ten ploter nie jest przewidziana ciezka praca. Do ciezkiej pracy przewidziany jest drugi ploter na ktorego kupilem juz stal. I od poniedzialku zaczynam spawac.
Co myslicie o sposobie mocowania zamiast t-rowkow

Gwinty M8. Co 5cm
-
Autor tematu - Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 52
Ploter zmontowany. Wszystko poskrecane ladnie. 
Jutro montuje tylko silniki i wrzeciono. Oraz porobie zdjecia bo dzis nie mialem aparatu.

Pozdrowienia
[ Dodano: 2006-09-28, 19:22 ]
Witam;
Na fotkach os Z jest dluga. Aktualnie jest juz skrocona i jest juz zamocowany silnik od osi Z.
Mocowanie silnika od Y praiwe skonczone zostalo od X (podstawy). Miejmy nadzieje ze jutro bede mogl porobic po godzinach i moze uda sie odpalic.
Ponownie wklejam fotki:
[/list]

Jutro montuje tylko silniki i wrzeciono. Oraz porobie zdjecia bo dzis nie mialem aparatu.

Pozdrowienia
[ Dodano: 2006-09-28, 19:22 ]
Witam;
Na fotkach os Z jest dluga. Aktualnie jest juz skrocona i jest juz zamocowany silnik od osi Z.
Mocowanie silnika od Y praiwe skonczone zostalo od X (podstawy). Miejmy nadzieje ze jutro bede mogl porobic po godzinach i moze uda sie odpalic.
Ponownie wklejam fotki:

[/list]