- tarczowe z uzwojeniem drukowanym ?MAAK pisze:Do 200W można kupić silniczki samochodowe za 50-100zł
[ Dodano: 2006-09-23, 22:53 ]
Dla mnie jest to podstawowy powódten projekt mozna w sumie zrobic dla wlasnej przyjemnosci i nabrania doswiadczenia

jesli silniki mialy magnesy alnico to napewno dawalichomikaaa pisze:do silnika dawali uzwojenie zapasowe gratis bo tanie w wykonaniu a zuzywalo sie jednak
jak i dla mnieZbych07 pisze:Dla mnie jest to podstawowy powód
silniki tarczowe nie moga rowniez pracowac na malych obrotach.MAAK pisze:Po co robić silnik tak szybki do servo a potem nie wykorzystywać tej szybkości przy frezowaniu czy toczeniu bo trzeba wolniej frezować, ta technika jest dobra dla lasera albo plazmy
Oglądałem plazmę cnc bardzo szybką ale ta szybkości to bajer nikt tego nie stosuje
wiedzialem ze tak bedziepukury pisze:witam !! hej ! znalazłem cikawą stronkę o modelarstwie - jest trochę informacji o silnikach , warto pooglądać . pozdrawiam ! http://alexrc.com/ipw-web/bulletin/bb/viewforum.php?f=2
Odwiedzamy , odwiedzamy i czytamy , tylko jakaś taka , ....................... cisza ( zaduma ) zaległa, że boimy się palnąć jakąś niestosowność.kostner pisze:wiedzialem ze tak bedzienikt nie czyta tematu o silnikach liniowych.
kostner pisze:No cooz chyba trzeba bedzie najpierw zbudowac liniowy zeby zainteresowac kolegoow tym tematem.