Yogi_ pisze:Asceta pisze:potrzebne mi szczęki na większą średnicę
A może
to ?

TO byłoby dobre pod warunkiem, że idealnie pasowałoby do naszego uchwytu. W uchwytach markowych na pewno tak jest . W niemarkowych szanse na idealne dopasowanie raczej maleją. Gdyby można było
TO przymierzyć przed zakupem to ok. a jeśli nie to bezpieczniejsze wydaje się zakupienie całego uchwytu.
Asceta pisze:Zbych07 pisze:

Czyli trąbka
Za jakiś czas sami se DTR-kę zrobimy, maszynka jest tego warta.
Jaka trąbka ? DTR skany są na forum, moja raczej się nie różni. ???
Jak to bardzo ważne dla potomności wrzucę i moje.
Trąbka w tym sensie, że miałem nadzieję na to, że Kolega jest szczęśliwym właścicielem PRAWDZIWEJ DTR-ki. Niestety mam przeczucie, że w przypadku OUS-1 , DTR-ki są takie jak chęci i wiedza o DTR-kach ich budowniczych. Coś tam w sumie dali ale najwyraźniej się "chłopaki" nie przyłożyli, bo wielu istotnych informacji brak, rysunków wykonawczych też nie chcą udostępnić

.Każde uzupełnienie w tym zakresie jest mile widziane.
Docelowo pozostaje wdrożyć pomysł Kol.
BYDGOST i zdobić OUS-a kawałek po kawałku w 3D. Będzie to co prawda "OUS uśredniony" - egzemplarze różnią się wymiarami

. Śmiejemy się z chińczyków ale "precyzja" wykonania naszych maszynek też .... powala.
A tak a propo instalacji nowych uchwytów. Ciekawe ile krzyknęliby Salezjanie za dorobienie przygotówek pod tarcze zabierakowe. Piszę przygotówek bo finalne dotaczanie pod uchwyt lepiej byłoby robić na wrzecionie OUS-a na którym uchwyt będzie pracował - wtedy wychodzi bez bicia.