Frezarka górnowrzecionowa - aluminium??
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 10
144 mmtomolc pisze:Jaka średnice ma to kółko? Przyślij mi ten kawałek PA6 i rysunek w DXF a za te 30 zł zrobię Ci to w 10 min

Rysunku niestety nie posiadam

PA6 już mi się skończył

Posiadam PA11 w wymiarze 16 cm x 100 cm i z tego chciałbym wykonać podstawki...
Wysyłka w dwie strony to już ponad 30 zł więc wolę kogoś tu na miejscu znaleźć

Tą pierwszą robił mi tokarz niestety 60 zł płacić za takie coś to dużoABKK pisze:Podejdź do tokarza, przetocz sobie kształt na gotowo, reszta piłka brzeszczot, wiertarka i pilnik. Odpuść sobie próbę wyfrezowania tego z ręki. Tokarz ci to za czteropak powinien zrobić od ręki, reszta to max dwie godzinki dłubania.

-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 10
No to zaczniemy od początku....
Jak pewnie wiecie jest to silnik WSK 125
Oryginalnie występuje tam duże, ciężkie koło magnesowe z przerywaczem mechanicznym...
Niestety ten przerywacz produkowany w dzisiejszych czasach można sobie w buty wsadzić...
I zapłon się rozregulowywał, silnik nie pracował równo, nie odpalał na dotyk TRAGEDIA!
Dlatego pokombinowałem i zastosowałem w mojej maszynie zapłon CDI (zapłon ten nie posiada platynek i sterowany jest modułem, dodatkowo ma instalcje 12V nie 6
...
No i cudując zrobiłem coś takiego:
Tutaj można zobaczyć jak silnik odpala:
Teraz chcę dorobić ładną podstawkę oraz zrobić parę podstawek na zapas (do drugiego silnika) no i znajomym też się to spodobało...
Niestety sama blacha alu kosztuje około 20-30 zł do tego tokarz 60 zł - 100 zł za podstawkę trochę duuuużo...
Dlatego koszty chcę zredukować!
A tak przy okazji zapraszam: http://www.wsk.audiobas.pl/
Jak pewnie wiecie jest to silnik WSK 125

Oryginalnie występuje tam duże, ciężkie koło magnesowe z przerywaczem mechanicznym...
Niestety ten przerywacz produkowany w dzisiejszych czasach można sobie w buty wsadzić...
I zapłon się rozregulowywał, silnik nie pracował równo, nie odpalał na dotyk TRAGEDIA!
Dlatego pokombinowałem i zastosowałem w mojej maszynie zapłon CDI (zapłon ten nie posiada platynek i sterowany jest modułem, dodatkowo ma instalcje 12V nie 6

No i cudując zrobiłem coś takiego:
Tutaj można zobaczyć jak silnik odpala:
Teraz chcę dorobić ładną podstawkę oraz zrobić parę podstawek na zapas (do drugiego silnika) no i znajomym też się to spodobało...
Niestety sama blacha alu kosztuje około 20-30 zł do tego tokarz 60 zł - 100 zł za podstawkę trochę duuuużo...
A tak przy okazji zapraszam: http://www.wsk.audiobas.pl/
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Gdzie ty to kupujesz? Mi wychodzi 10-15zł za blachę (na 1 szt.). Tokarz 60zł to weźmie za godzinę pracy, więc jak mu dasz jedną szt. to zapłacisz 50-60zł, ale za 10 szt. może wyjść też tyle, lub niewiele więcej.ABKK pisze:Niestety sama blacha alu kosztuje około 20-30 zł do tego tokarz 60 zł - 100 zł za podstawkę trochę duuuużo...