OUS-1 - frezowanie
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 7
te oprawki są sygnowane firmą Darmet - niestety nie wiem czy importer czy producent. Podzielnica widoczna na zdjęciu jest "w sieci" do kupienia już od lipca ubiegłego roku , klient się ogłaszał chyba już we wszystkich forach ogłoszeniowych .
perfekcyjna B. S. , OUS 1 - Oświęcim 1066/72r; Pozdrawiam
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 10
Zawsze może trafić się jakiś problem. Osobiście twierdzę, że prawdziwą jakość firmy poznaje się po tym jak rozwiązuje problemy. Przy moim pierwszym zakupie w tej Firmie, DARMET zaliczył delikatna wpadkę. Zamówiłem oprawkę do frezów, zamówienie zostało przyjęte i ...Andrzej 40 pisze:Ten sprzedawca - DARMET - ma na forum dobrą opinię, chociaż części ze wschodu i dlatego jest o ca 26% tańszy. Widocznie ma solidnego dostawcę.
dzwoni telefon , sympatyczny Człowiek mówi że mają problem: oprawka tuż przyjęciu mojego zamówienia i zafiksowaniu w systemie " sprzedana" została istotnie sprzedana komuś innemu ( był osobiście w ich magazynie, zobaczył spodobała się i kupił ). Oprawki takie jak zamówione będą niestety za dwa tygodnie, dlatego proponują mi oprawkę nieco inną ( lepszą ale droższą ) w cenie tej którą zamówiłem. Chętnie się zgodziłem

Z tego co mówili mają swojego zaufanego i sprawdzonego dostawcę.
Nie wiem jak jest jest obecnie, ale gdy kupowałem bezpośrednio w Ich sklepie internetowym
wychodziło troszkę taniej (ok 4%) - pewnie odliczali haracz dla Alledrogo.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 7

perfekcyjna B. S. , OUS 1 - Oświęcim 1066/72r; Pozdrawiam
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Zanim napisałem to oczywiście przejrzałem instrukcję oraz przeszukałem internet.Gdy są wystawiane do sprzedaży zwykle jest ich 5. Ponieważ jest to wyposażenie specjalne DTR-ka OUS-1 o ilości tarczek podzielnicy nie mówi,
Na zdjęciach widuje sie różnie: cztery, pięć lub sześć tarczek. Myslałem, że może były różne wersje podobnie jak są różne wersje samej tokarki.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 8
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 10
MlKl pisze:Frezuje się frezem modułowym w podzielnicy po jednym zębie, frez ma kilka ostrzy, w zależności od wielkości trybu, ilości zębów etc dobiera się odpowiedni frez.
Frezy modułowe to profesjonalne rozwiązanie dobre ale dla amatora dość drogie.
O tym i innych pomysłach było sporo na forum np:
Frezy do frezowania kół pasowych, zębatych
A tu radziecki pomysł dla ubogich:
Jak widać podzielnica też szerokie pojęcie

Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 11:27 przez Zbych07, łącznie zmieniany 1 raz.