Ploter frezujący o polu x1600, y1900, z100
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 7
więc co pasy zębate,listwy?Z podparciem jednostronnym chyba dam se spokój bez odlewu to chyha niema sensu.Jutro zaczynam następną realizacje podeślę kilka fotek detali jakie bym chciał obrabiać więc może będą kolejne sugestie ,za dotychczasowe dzięki.Rozważam tez wykonanie plotera o mniejszym polu dzialania i obróbce na tz."dwa razy"ale boję sie kłopotów z właściwym pozycjonowaniem materiału ,myślalem nad zamontowaniem prostego laseru który wyznaczał by mi punkty kątrolnegmaro pisze:biorąc pod uwagę średnice będą się same uginały
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 82
- Kontakt:
np: w plazmach dużego formatu( i nie tylko) np: 24 m x 8 m stosuje się szyny + listwy zębate , dodam że spisuje się to dobrze..znika problem z sama śrubą i jej długościąchomikaaa pisze:wtedy trzeba zastosowac listwy zebate
- Załączniki
-
- 28_b.jpg (47.46 KiB) Przejrzano 1861 razy
-
- 27_b.jpg (44.76 KiB) Przejrzano 1864 razy
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 33
- Kontakt:
Powinieneś dać radę, wszystko zależy od tego ile błędów popełnisz na których mógłbyś stracić sos.empis pisze:witam ponownie ,plany zamieszczone na alegro sa chyba planami kolegi bartusa ale tam pole ma tylko 1900 mi chodzi o duzo większe i jeszcze jedno pytanko czy zakładając że z mojej strony byłoby spawanie cięcie(piła ramowa)toczenie malowanie i montaz mogłbm zamknąć sie w kwocie 15000 .maszyna miała by mi pomóc przy pracy nad schodami drewnianymi ,używam przeważnie drewna twardego gr.40 mm.
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 7
z tego wynika że sformatowanie jednego stopnia zajeło by mi 45min o ile realnie moglbym przyśpieszyc ten proces używając rozsądnego cenowo oprzyżądowania?bartuss1 pisze:pójdzie i w twardym, mi przy zaglebienu freza na 6 mm szła bez zajakniecia przy posuwie 400mm/min
[ Dodano: 2006-09-21, 19:23 ]
czy w śrubach o tych parametrach nie występuje zjawisko uginania pod własnym cieżarem czy jest jakiś system podczymywania ich?Piotrjub pisze:
Teoretyczne wartości dla śruby 4,5mb mocowanej z dwóch stron na sztywno
fi 40mm - 450 Obr/min
fi 60mm - 800 Obr/min
fi 80mm - 900 Obr/min
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 121
- Kontakt:
wszystko zalezy jakim narzędziem i jakim wrzecionkiem,
ja tu przykładowo miałem frezik jakiś taki do rantów zamiast zwykłego palcowego i wrzecionko 500W, docelowo ma być kress 900W
klient bedzie jechał na posuwie 600mm/min to także jest sprawdzone, ale z drugiej strony przy takiej małej mocy silników, srubkach trapezwoaych i tak dużym stole nie ma co narzekać
[ Dodano: 2006-09-21, 19:30 ]
ni ma zadnego systemu, po prostu trzeba je tak dobrać aby i obroty i średnica śruby pasowały do siebie
ewentualnie zastąpić czymś innym
ja tu przykładowo miałem frezik jakiś taki do rantów zamiast zwykłego palcowego i wrzecionko 500W, docelowo ma być kress 900W
klient bedzie jechał na posuwie 600mm/min to także jest sprawdzone, ale z drugiej strony przy takiej małej mocy silników, srubkach trapezwoaych i tak dużym stole nie ma co narzekać

[ Dodano: 2006-09-21, 19:30 ]
ni ma zadnego systemu, po prostu trzeba je tak dobrać aby i obroty i średnica śruby pasowały do siebie

ewentualnie zastąpić czymś innym
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign