PRZETOCZENIE SRUBY NAPĘDOWEJ
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
PRZETOCZENIE SRUBY NAPĘDOWEJ
Witam macie jakieś namiary na jakieś firmy bądź tokarzy którzy są w stanie przetoczyć na końcach śrube kulową po 15 cm z każdej strony. Mam tu na myśli śrube o długości 250 cm o średnicy fi32 o skoku 10. może macie jakieś inne rozwiązania które można obejść tak aby można było zamocować łożyska na śrubie oraz skonstruować jakieś mocowanie pod oś silnika? wszyscy tokarze odmówili ze względu na brak tokarki o odpowiednich parametrach która by była w stanie to przetoczyć z wymaganą precyzją. Prosze o pomoc. Jedna firma odpowiedziała ale koszt wyniósł 380 zł od śruby.
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Re: PRZETOCZENIE SRUBY NAPĘDOWEJ
Cześć. Niestety taniej tego nie przetoczysz. W pobliżu mojego miejsca zamieszkania jest zakład, który mi przetoczył czopy śrub kulowych (maksymalnie 50mm toczenia z każdej strony) i płaciłem 250zł netto za śrubę.bozo6 pisze:Jedna firma odpowiedziała ale koszt wyniósł 380 zł od śruby.
Najlepsza by była szlifierka do wałków...
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Śruby są twarde wiec się ich nie toczy tylko szlifuje
ile to zajmuje zobacz sam:
Przy okazji trzeba mieć jeszcze maszynę która ma taki przelot a jeśli ktoś nie ma czegoś specjalistycznego w stylu uchwytu pod konkretną średnicę to potrzebna jest dość spora tokarka
Trzeba to zaszlifować dość mocno aby zedrzeć całą utwardzoną cześć bo potem nikt ci tego nie nagwintuje na nakrętki dociskowe. Ogólnie kupno śruby to dopiero początek wydatków
a ta cena to nie jest drogo 
Pozdrawiam
FDSA

Przy okazji trzeba mieć jeszcze maszynę która ma taki przelot a jeśli ktoś nie ma czegoś specjalistycznego w stylu uchwytu pod konkretną średnicę to potrzebna jest dość spora tokarka

Trzeba to zaszlifować dość mocno aby zedrzeć całą utwardzoną cześć bo potem nikt ci tego nie nagwintuje na nakrętki dociskowe. Ogólnie kupno śruby to dopiero początek wydatków

Pozdrawiam
FDSA