Po zakupie - TUE 35
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 297
Na razie nic bo w tym tygodniu ogólny brak czasu aby zacząć jakiekolwiek prace. Święta sami wiecie jak to jest.
Po świętach jeszcze przed nowym rokiem coś powinno ruszyć.
[ Dodano: 2011-12-23, 18:35 ]
No to po wszystkiemu
Doszedłem do wniosku, że nie ma sensu robić samoróbki tak jak mówiliście. Na krótką metę może i to by chodziło ale wiadomo, że to nie zabawka na 1-2 dni tylko maszyna do pracy. Fabrycznej nic nie zastąpi a jak mam teraz wyłożyć kasę i męczyć się to wole poczekać i trafić na fabrykę.
Pozdrawiam.
Po świętach jeszcze przed nowym rokiem coś powinno ruszyć.
[ Dodano: 2011-12-23, 18:35 ]
No to po wszystkiemu

Pozdrawiam.
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 39
widać, niedokładniedudzikbartek pisze:czytam i czytam z myślą o pierwszych fotkach z postępów prac a tu finał taki jak zawsze..., historia lubi się powtarzać.

Mat3ys pisze:No to po wszystkiemuDoszedłem do wniosku, że nie ma sensu robić samoróbki tak jak mówiliście.
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 61
- Kontakt:
Ja ogólnie planuję zrobić tokarkę CNC. Ale moje zapotrzebowanie jest nietypowe - potrzebuję tokarki z uchwytem 160 i przelotem przez wrzeciono min 38, ale to jest jednocześnie maksymalna średnica obrabianego przedmiotu. Dodatkowo to ma pracować w pokoju w bloku.
Czegoś takiego nigdzie nie kupię. W tej chwili mam samoróbkę z uchwytem 125 i przelotem ok 25 mm - trochę przymało, nie potrafi też gwintować. Czyli jeszcze długa droga przede mną...
Czegoś takiego nigdzie nie kupię. W tej chwili mam samoróbkę z uchwytem 125 i przelotem ok 25 mm - trochę przymało, nie potrafi też gwintować. Czyli jeszcze długa droga przede mną...