Wałki tnące 0.7mm
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Wystarczy gładki wałek z nakrętkami na końcach, koniecznie hartowany, najlepiej powierzchniowo i z małym odpuszczaniem. Aby nie było uginania to musi być średnica odpowiednia, od 12 i wyżej, ale 15 lub 20 to powinno wystarczyć. Toczone lub nawet szlifowane wgłębienia to materiał na ciągłe usterki. Nakładane krążki muszą być dobrej jakości, bo zioła potrafią tępić narzędzie. Nadają się piłkowe frezy odpowiedniej grubości. Potrzebne są również listwy czyszczące. Oba wałki powinny być napędzane kołami zębatymi i całość napędzana z właściwą prędkością. Cięcie o szerokości 0,5 to pewnie poniżej grubości. Po przecięciu i doszuszeniu szerość może być za mała.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Z tą niszczarka wyskoczyłem nieprzypadkowo, bo kiedyś za mną chodził gość i chciał, żeby mu zrobić maszynkę do cięcia tytoniu a ja chciałem mieć spokój i wrzuciłem mu na myśl niszczarkę.mariuszbroda pisze:Brawo Bydgost...zioło Twoim pomysłem wychodzi znakomite
!!! Zioło powiadasz!!! To może jemu nie o tytoń chodziło??? Całe szczęście, że dałem sobie spokój, ale nie rozpowiadajcie tego bo niesamowicie wzrośnie sprzedaż niszczarek i jeszcze będą na kartki. W końcu przecież zbliża się kryzys!
[ Dodano: 2011-12-06, 19:52 ]
No wiem, trochę nieśmiało to zaproponowałem z myślą, że czasem trzeba się nagiąć do do tego co już istnieje. Potraktujmy to jako luźną propozycję.caratusch pisze:Proszę oświeć mnie która niszczarka ma takie parametry
Ostatnio zmieniony 07 gru 2011, 16:37 przez BYDGOST, łącznie zmieniany 1 raz.
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 13
Zgadza się przedmówco, patrzyłem, szukałem i jest. Tylko właśnie w tym temacie chciałem poszukać odpowiedzi jak TANIO zrobić takie wałki lub czy ktoś z was ma dostęp do czegoś takiego ponieważ producenci na Allegro żądają za dwa wałeczki kwoty 1000-1500zł co wydaje mi się przesadną kwotą za takie elementy.