Czym malować barierki i przęsła

Problemy i ich rozwiązania przy obróbce metalu ręcznej jak i za pomocą CNC

HAJASZEK
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1

Post napisał: HAJASZEK » 01 maja 2009, 12:47

Ja maluje takie rzeczy tanim pistoletem,z dysza 2.o ,u zywam farby strukturalnej Lowigraf,lub chlorokauczukow ,podklad to minia ,piaskuje karcherem na mokro ,ze specjalnym scierniwem ,piaskowanie jakims kompresorem za pare stowek to naiwnosc,nic y tego nie wyjdzie...

poprad
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki

Post napisał: poprad » 04 paź 2011, 12:56

Mariuszczs pisze:A ja nie jestem przekonany do proszku - jeszcze nie widziałem żadnej rzeczy która miała kontakt z wodą i nie rdzewiała pod powłoką . Farby proszkowe są według mnie bardzo dobre ale nie tam gdzie jest woda albo chociaż wilgoć - czyli nadają się do rzeczy użytkowanych w pomieszczeniach. Ale to może być tylko moje spostrzeżenie :).
Mój kolega który zajmuje się robieniem ogrodzeń maluje tylko proszkowo, ale zanim pomaluje, oddaje płoty do cynkowania ogniowego. Mówi że po takim zestawie cynkowanie plus malowanie proszkowe z płotem jest spokój na kilkadziesiąt lat.

Roberto35

Post napisał: Roberto35 » 24 lis 2011, 23:38

kolego ok proszkowe jest malowanie dobre ale cholernie drogie bo sama farba kosztuje w granicach 15 zł. do tego dolicz piec w którym musi nagrzać sie do ponad 200 stopni i który napędzany jest olejem opałowym czyli policz farba + zużycie pieca +olej opałowy i okazuje sie że przekracza wartość ja pracowałem przy ogrodzeniach i płaciłem za farbe np. podkładową 6 zł. i szczerze byłem bardzo zadowolony bo była wydajna szybkie miała schnięcie na metalu i klijenci byli zadowoleni bo im rdza nie wychodziła ale niestety musiałem wyjechać zagranice i przestałem tam pracować ale mam namiar do tego gościa jak chcesz to ci moge podać 516666944 pan Mateusz Bednrek

Awatar użytkownika

M 52
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)

Post napisał: M 52 » 25 lis 2011, 23:04

Roberto35 pisze:kolego ok proszkowe jest malowanie dobre ale cholernie drogie bo sama farba kosztuje w granicach 15 zł. do tego dolicz piec w którym musi nagrzać sie do ponad 200 stopni i który napędzany jest olejem opałowym czyli policz farba + zużycie pieca +olej opałowy i okazuje sie że przekracza wartość ja pracowałem przy ogrodzeniach i płaciłem za farbe np. podkładową 6 zł. i szczerze byłem bardzo zadowolony bo była wydajna szybkie miała schnięcie na metalu i klijenci byli zadowoleni bo im rdza nie wychodziła ale niestety musiałem wyjechać zagranice i przestałem tam pracować ale mam namiar do tego gościa jak chcesz to ci moge podać 516666944 pan Mateusz Bednrek
Spamer :roll:
pozdrawiam
Maciek
miłośnik maszyn parowych i silników GAD

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Obróbka metali”