Czym malować barierki i przęsła
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Mój kolega który zajmuje się robieniem ogrodzeń maluje tylko proszkowo, ale zanim pomaluje, oddaje płoty do cynkowania ogniowego. Mówi że po takim zestawie cynkowanie plus malowanie proszkowe z płotem jest spokój na kilkadziesiąt lat.Mariuszczs pisze:A ja nie jestem przekonany do proszku - jeszcze nie widziałem żadnej rzeczy która miała kontakt z wodą i nie rdzewiała pod powłoką . Farby proszkowe są według mnie bardzo dobre ale nie tam gdzie jest woda albo chociaż wilgoć - czyli nadają się do rzeczy użytkowanych w pomieszczeniach. Ale to może być tylko moje spostrzeżenie.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
kolego ok proszkowe jest malowanie dobre ale cholernie drogie bo sama farba kosztuje w granicach 15 zł. do tego dolicz piec w którym musi nagrzać sie do ponad 200 stopni i który napędzany jest olejem opałowym czyli policz farba + zużycie pieca +olej opałowy i okazuje sie że przekracza wartość ja pracowałem przy ogrodzeniach i płaciłem za farbe np. podkładową 6 zł. i szczerze byłem bardzo zadowolony bo była wydajna szybkie miała schnięcie na metalu i klijenci byli zadowoleni bo im rdza nie wychodziła ale niestety musiałem wyjechać zagranice i przestałem tam pracować ale mam namiar do tego gościa jak chcesz to ci moge podać 516666944 pan Mateusz Bednrek
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
SpamerRoberto35 pisze:kolego ok proszkowe jest malowanie dobre ale cholernie drogie bo sama farba kosztuje w granicach 15 zł. do tego dolicz piec w którym musi nagrzać sie do ponad 200 stopni i który napędzany jest olejem opałowym czyli policz farba + zużycie pieca +olej opałowy i okazuje sie że przekracza wartość ja pracowałem przy ogrodzeniach i płaciłem za farbe np. podkładową 6 zł. i szczerze byłem bardzo zadowolony bo była wydajna szybkie miała schnięcie na metalu i klijenci byli zadowoleni bo im rdza nie wychodziła ale niestety musiałem wyjechać zagranice i przestałem tam pracować ale mam namiar do tego gościa jak chcesz to ci moge podać 516666944 pan Mateusz Bednrek

pozdrawiam
Maciek
miłośnik maszyn parowych i silników GAD
Maciek
miłośnik maszyn parowych i silników GAD