Jakie aluminium.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 9
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 11
można zrobić wg.rysunku,ale nic kurna nie kumam dlaczego rura fi 40....to jest normalnie pochwyt balustrady....zespolenie na rurce fi 25 -rozjazd proporcji i błąd konstrukcyjny....du** nie estetyka i klasa,ale nie mieszam się...
jestem jednak bardzo ciekaw całej konstukcji,bo gdzieś tam był płat blachy o grubości 5,wtedy pierwszy raz się załamałem,dziś drugi raz...
pozdrawiam.
[ Dodano: 2011-11-12, 22:43 ]
brzydka baba wytrzymam,ale robota nie...
[ Dodano: 2011-11-12, 22:53 ]
tam na górze...rury fi 40X2 nie ugnie po tym promieniu przenigdy...jest inny sposób jeśli taki mus,realizuję każdą głupotę konstrukcyjną,ale bez podpisu....
i zrób sobie ten rysunek we właściwej skali...może dojdziesz do pewnych wniosków...
jestem jednak bardzo ciekaw całej konstukcji,bo gdzieś tam był płat blachy o grubości 5,wtedy pierwszy raz się załamałem,dziś drugi raz...
pozdrawiam.
[ Dodano: 2011-11-12, 22:43 ]
brzydka baba wytrzymam,ale robota nie...
[ Dodano: 2011-11-12, 22:53 ]
tam na górze...rury fi 40X2 nie ugnie po tym promieniu przenigdy...jest inny sposób jeśli taki mus,realizuję każdą głupotę konstrukcyjną,ale bez podpisu....
i zrób sobie ten rysunek we właściwej skali...może dojdziesz do pewnych wniosków...
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 20
Już poprawiłem rysunek jak obliczyłem przy pomocy tych kalkulatorów do obliczania masy na podstawie wymiarów wyszło mi około 8 kg bez tylnych kół. A sam rysunek jest robiony w corelu wszystkie wymiary rzeczywiste tylko sam rysunek jest pomniejszony.
A z blachy zrezygnowałem jak zobaczyłem ile waży, znalazłem inny sposób na montaż kół.
A z blachy zrezygnowałem jak zobaczyłem ile waży, znalazłem inny sposób na montaż kół.