Mysle ze jest to powód do nie uznania reklamacji (tych elementów pocietych).boston pisze:Część tych wałków została przycięta na miarę czy w takim wypadku reklamacja zostanie uwzględniona?
Twardość powłoki wałka
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
-
- Posty w temacie: 1
Ja sie nie zgodze z Piotrem. W tym wypadku walki sa polproduktem przeznaczonym z definicji do dalszej obrobki - przyciecia. Akurat sprzedawca mial pecha ze trafil na klienta ktory ma mozliwosc zweryfikowania podanych parametrow. Jezeli masz potwierdzenie ze kupiles walki o twardosci 50HRC to racja jest po twojej stronie. Musisz tylko stanowczo zarzadac wymiany lub zwrotu kasyPiotrjub pisze:Mysle ze jest to powód do nie uznania reklamacji (tych elementów pocietych).boston pisze:Część tych wałków została przycięta na miarę czy w takim wypadku reklamacja zostanie uwzględniona?

Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni 

-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 5
Witam
Reklamacja niestety nie zostanie uwzględniona ponieważ wałki zostały pocięte.
Dzwoniłem do tej firmy i gośc zapewnił mnie że przy następnej dostwie zażyczy sobie od producenta noty katalogowej!!! Wałki po dotarciu od producenta nie zostały w firmie Poltech sprawdzone. O tym fakcie poinformował mnie rozmówca przez telefon.
A wałki niewiadomego pochodzenia sprzedają się nadal:
http://www.allegro.pl/item156448719_pro ... anio_.html
Pozdrawiam
Ireneusz Kurka
Reklamacja niestety nie zostanie uwzględniona ponieważ wałki zostały pocięte.
Dzwoniłem do tej firmy i gośc zapewnił mnie że przy następnej dostwie zażyczy sobie od producenta noty katalogowej!!! Wałki po dotarciu od producenta nie zostały w firmie Poltech sprawdzone. O tym fakcie poinformował mnie rozmówca przez telefon.
A wałki niewiadomego pochodzenia sprzedają się nadal:
http://www.allegro.pl/item156448719_pro ... anio_.html
Pozdrawiam
Ireneusz Kurka
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Witam.
Pocięte nie pocięte.To nie powinno mieć znaczenia. Z chwilą pocięcia przez sprzedającego
nie zmieniają się żadne zadeklarowane przez niego parametry .Też zakupiłem wałki w tej
"firmie".Na jednym z wałków widoczne są ślady uderzeń o kant przytarte dla niepoznaki papierem ściernym(pewnie taki test twardości). Nie ma problemów z wierceniem
.Zwykłe HSS da radę. Z oszczędności zakupiłem tam też łożyska liniowe otwarte.Otwarte za pomocą
szlifierki kątowej,przynajmniej tak wyglądają .Zadeklarowanych przez sprzedającego
uszczelnień brak.Odradzam zakup w tej firmie" bo taniej"
Pocięte nie pocięte.To nie powinno mieć znaczenia. Z chwilą pocięcia przez sprzedającego
nie zmieniają się żadne zadeklarowane przez niego parametry .Też zakupiłem wałki w tej
"firmie".Na jednym z wałków widoczne są ślady uderzeń o kant przytarte dla niepoznaki papierem ściernym(pewnie taki test twardości). Nie ma problemów z wierceniem

szlifierki kątowej,przynajmniej tak wyglądają .Zadeklarowanych przez sprzedającego
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
ja tez kupiłem na allegro 2 sztuki LM 25 OP z braku w firmie w której brałem do tej pory łożyska liniowe ...EDAS pisze:Z oszczędności zakupiłem tam też łożyska liniowe otwarte.Otwarte za pomocą
W aukcji wyraźnie jest napisane że posiadają pierścień gumowy uszczelniający a okazało się że go nie ma , reszty nie będę komentował bo szkoda słów , cóż cena nie idzie z jakością tych łożysk ... zdanie takie krąży od jakiegoś czasu tu na forum ..
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Też nabyłem w tym miejscu wałki 20 i bez żadnych przyrządów widać jaką mają twardość.
Zostały pocięte zwykłą piłką ręczną ..... i można pilnikiem porobić fazy na końcach !!!!
ale ponieważ miały iść pod tulejki ,małe prędkości i obciążenia to dałem spokój , a może nie powinienem.
Zostały pocięte zwykłą piłką ręczną ..... i można pilnikiem porobić fazy na końcach !!!!
ale ponieważ miały iść pod tulejki ,małe prędkości i obciążenia to dałem spokój , a może nie powinienem.
pozdrawiam
Wojtek
mawwo
504-045-238
Wojtek
mawwo
504-045-238
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Kontakt:
TĘPIC OSZUSTA!! Wszedłem na jego aukcje..wyraźnie napisane 60HRC... Proponuję napisac do niego przez każdeko z tego forum dezaprobatę.... Ja bym go postraszył sądem, jak mnie wkurzy to zrobie zakup kontrolowany;)
Napisz mu pożadnego negatywa....
Pozdrawiam
Wiesiek
PS. Dzieki za ostrzeżenie.
Napisz mu pożadnego negatywa....
Pozdrawiam
Wiesiek
PS. Dzieki za ostrzeżenie.
próbuję budowac rower 750W, skuterek 2kW, samochodzik 2x10kW DC ETEK RT) http://ev.arbiter.pl/galeria/e-samochodzik
http://ev.arbiter.pl/galeria/e-skuterek
http://ev.arbiter.pl/galeria/e-skuterek
-
A jak można sprawdzić tolerancję wykonania?
Mam walki od różnych dostawców i na każdym z nich to samo lozysko sie inaczej zachowuje . Wszystkie walki sa wg sprzedawców h6.
Jeżeli mówimy o twardości to najtwardsze kupuję w Albeco , ciężko je zapilować iglakiem.
Wszystkie inne w tym od ww firmy są znacznie bardziej podatne na pilnik- oczywiście kazdy sprzedawca twierdzi że mają 60 HRC.
Może któryś z kolegów ma dostep do twardościomierza i móglby zbadać przeslane próbki aby wyeliminować nieuczciwych dystrybutorów.
Mam walki od różnych dostawców i na każdym z nich to samo lozysko sie inaczej zachowuje . Wszystkie walki sa wg sprzedawców h6.
Jeżeli mówimy o twardości to najtwardsze kupuję w Albeco , ciężko je zapilować iglakiem.
Wszystkie inne w tym od ww firmy są znacznie bardziej podatne na pilnik- oczywiście kazdy sprzedawca twierdzi że mają 60 HRC.
Może któryś z kolegów ma dostep do twardościomierza i móglby zbadać przeslane próbki aby wyeliminować nieuczciwych dystrybutorów.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Z ciekawości musze zbadać wałki jakie dostałem z CX-apltmaxnc pisze:Może któryś z kolegów ma dostep do twardościomierza i móglby zbadać przeslane próbki aby wyeliminować nieuczciwych dystrybutorów.

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...