Co to za tokarka ?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
kamar,
Mi akurat sprzęgło jest niezbędne przy regeneracji siłowników hydraulicznych.
Dodatkowo zauważyłem na tym forum, że jest tutaj tendencja do przerabiania wszystkiego co się zwie i wygląda jak tokarka na CNC bez względu na to co będzie robiła ta tokarka.
Jeżeli ktoś produkuje jakieś gwoździe to owszem niech przerabia na CNC, ale ciężko widzę tokarkę CNC w branży związanej z hydrauliką siłową.
Mi akurat sprzęgło jest niezbędne przy regeneracji siłowników hydraulicznych.
Dodatkowo zauważyłem na tym forum, że jest tutaj tendencja do przerabiania wszystkiego co się zwie i wygląda jak tokarka na CNC bez względu na to co będzie robiła ta tokarka.

Jeżeli ktoś produkuje jakieś gwoździe to owszem niech przerabia na CNC, ale ciężko widzę tokarkę CNC w branży związanej z hydrauliką siłową.
Remonty bieżące i kapitalne mini i midi koparek gąsienicowych.
601081098
601081098
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Miałem tu ostatnio jakiegoś magika (czyt. tokarza automatowego) który stwierdził że odzyska ucho z tłoczyska na andrychowskiej TAE - minęły 2 godziny i wrócił pokornie z informacją, że obracające się ucho koliduje z głowicą narzędziową......
Po 15minutach miałem odzyskane ucho oraz nacięty gwint M50x2 na stoczonym tłoczysku przy uchu tak aby można było wkręcić to ucho w nowe tłoczysko i zaspawać.
Po 15minutach miałem odzyskane ucho oraz nacięty gwint M50x2 na stoczonym tłoczysku przy uchu tak aby można było wkręcić to ucho w nowe tłoczysko i zaspawać.
Remonty bieżące i kapitalne mini i midi koparek gąsienicowych.
601081098
601081098
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Arcio - kamar nic nie wspominał o fabrycznym automacie z głowicą narzędziową. Mowa o sprzęcie porównywalnym z twoim, wyposażonym zamiast korbek w krokowce. I sterowanie z kompa.
Ustawić materiał w uchwycie musicie tak samo, potem ty przestawiasz wajchy i mieszasz korbkami, kamar bawi się klawiaturą. Znając jego wprawę w tej materii - będzie szybszy.
Ustawić materiał w uchwycie musicie tak samo, potem ty przestawiasz wajchy i mieszasz korbkami, kamar bawi się klawiaturą. Znając jego wprawę w tej materii - będzie szybszy.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 16
Aż tak jednoznacznie tego nie powiedzialem.kamar pisze:IMPULS3,
Masz rację, tylko tokarki ze sprzęgłem są godne uwagi, reszta to nieporozumienie.

Co do sporu czu cnc czy manual to jestem tak pośrodku, podoba mi się i to i to.

A co do wykonywania różnych rzeczy to fachowiec zrobi cuda na byle czym. Problem w tym co komu lepiej leży, czy cnc czy manualna.