WARSZTAT - podglądamy co mają w nich inni.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 13
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 94
Wiertłami lufowymi , można też na tokarce.
http://www.wyrobyimbigs.org.pl/index.ph ... echnologia
http://strzelecka.net/viewtopic.php?t=1419

http://www.wyrobyimbigs.org.pl/index.ph ... echnologia
http://strzelecka.net/viewtopic.php?t=1419
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
To na zdjęciu Bydgosta to na pewno nie jest warsztat rusznikarski tylko firma produkująca lufy.
A tak trochę nie na temat choć kolega Bydgost pokazał ruski warsztat i jako że trochę poluję to miałem ostatnio w ręce ruski sztucer jakiś TOZ no tak udu------o karabinu w życiu nie widziałem taka produkcja to w czasach wojny ja bym się wstydził coś takiego sprzedawać.
A tak trochę nie na temat choć kolega Bydgost pokazał ruski warsztat i jako że trochę poluję to miałem ostatnio w ręce ruski sztucer jakiś TOZ no tak udu------o karabinu w życiu nie widziałem taka produkcja to w czasach wojny ja bym się wstydził coś takiego sprzedawać.
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 106
Widać, że przebyła dłuuuuugą drogę.
Uchwyt ma 250? Napisz koniecznie jak się sprawuje. Pozaglądaj też gdzie się da czy nie ma tam mazi oleju z piaskiem np. pod suportem, konikiem itp. Mam nadzieję, że to takiej maszyny podeszli poważnie. Ja kupiłem jeden chiński wynalazek i bez gruntownego rozbierania, mycia i ponownego składania nie obeszło się.
Uchwyt ma 250? Napisz koniecznie jak się sprawuje. Pozaglądaj też gdzie się da czy nie ma tam mazi oleju z piaskiem np. pod suportem, konikiem itp. Mam nadzieję, że to takiej maszyny podeszli poważnie. Ja kupiłem jeden chiński wynalazek i bez gruntownego rozbierania, mycia i ponownego składania nie obeszło się.
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
Już umyta zalana olejem przerobiona elektryka a po za tym to już druga w firmie tamta trochę mniejsza 3 lata i nic nie robiłem myślę że i z tą nie będzie problemu.Są chińskie dobrze rzeczy i złomy, miałem przyjemność być na produkcji maszyn do przemysłu spożywczego w Chinach miesiąc
i to co robili ci ludzi to przechodziło moje wyobrażenia ja siedziałem z laptopem i Cadzie rysowałem na bieżąco części a Chińczycy szafę sterowniczą z panelem LCD w 6 godzin od podstaw ze stali nierdzewnej wykonali u nasz to ze 3 tyg trzeba robić
Na hali produkcyjnej 50 frezarek CNC stało a koło nich prycze jeden Chińczyk pracował a drugi spał i tak na zmianę.Mieszkają w firmie tam jedzą mają zbiorową pralnie stołówkę wszystko co jest niezbędne do egzystencji i dostają całe 200$ i się cieszą
[ Dodano: 2011-06-14, 18:29 ]
działa chińczyk

i to co robili ci ludzi to przechodziło moje wyobrażenia ja siedziałem z laptopem i Cadzie rysowałem na bieżąco części a Chińczycy szafę sterowniczą z panelem LCD w 6 godzin od podstaw ze stali nierdzewnej wykonali u nasz to ze 3 tyg trzeba robić

Na hali produkcyjnej 50 frezarek CNC stało a koło nich prycze jeden Chińczyk pracował a drugi spał i tak na zmianę.Mieszkają w firmie tam jedzą mają zbiorową pralnie stołówkę wszystko co jest niezbędne do egzystencji i dostają całe 200$ i się cieszą
[ Dodano: 2011-06-14, 18:29 ]
działa chińczyk

Ostatnio zmieniony 16 cze 2011, 11:14 przez tomolc, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Panowie jak poczytałem o tej czystości i porządku to zaraz to przypomniał mi sie taki cytat 
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko?
— Albert Einstein
Kolego chociaż nie mam większego pojęcia o obróbce skrawaniem to chciałbym kiedyś takiego smoka zobaczyć na żywo

Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko?
— Albert Einstein
Kolego chociaż nie mam większego pojęcia o obróbce skrawaniem to chciałbym kiedyś takiego smoka zobaczyć na żywo

"I siedzieli oni razem pod nagim DOS-em i nie wstydzili sie tego." 

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 94
i dlatego ze swoimi przepisami BHP, IP, P-poż, itd, itd, nigdy z nimi nie wygramy konkurencji cenowej.tomolc pisze:Na hali produkcyjnej 50 frezarek CNC stało a koło nich prycze jeden Chińczyk pracował a drugi spał i tak na zmianę.Mieszkają w firmie tam jedzą mają zbiorową pralnie stołówkę wszystko co jest niezbędne do egzystencji i dostają całe 200$ i się cieszą
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Wystarczyło by wysadzić zus i skarbowke i nie było by tak zle.RomanJ4 pisze:i dlatego ze swoimi przepisami BHP, IP, P-poż, itd, itd, nigdy z nimi nie wygramy konkurencji cenowej.tomolc pisze:Na hali produkcyjnej 50 frezarek CNC stało a koło nich prycze jeden Chińczyk pracował a drugi spał i tak na zmianę.Mieszkają w firmie tam jedzą mają zbiorową pralnie stołówkę wszystko co jest niezbędne do egzystencji i dostają całe 200$ i się cieszą