Co do pytań ,odpowiadam, to nie jest żadna hartowana stal. Co do pytań o sterowanie, sterowniki to Mitsubishi MR-C20A do tego serwa HC-PQ23 200W, cena, jeżeli dobrze pamiętam, za każde serwo płaciłem 25 funtów brytyjskich a sterowniki przyszły mi z Singapuru za cene 300 funtów za 3 sztuki razem z przesyłka.
Zobaczymy jak będzie z tymi łożyskami, nie będzie grało będzie trzeba pomyśleć o lepszym rozwiązaniu....
Dzisiejsza aktualizacja tematu, paski, listwy i wszystko inne porobione, teraz pozostała mi walka z elektroniką, zakłócenia ale to spowodowane brakiem kabli ekranowanych, ciężko tutaj jakiekolwiek dostać a szczególnie 4 żyłowe.
Pozostało mi podłączenie krańcówek i kilka innych pierdół.
Prosiłbym również o pomoc w ustawieniu Macha, chodzi o ustawienia ilości kroków na mm itp.
Kilka kolejnych zdjęć.......
Witam grono, po długiej przerwie czas na odświeżenie tematu o mojej konstrukcji, trochę zmian, mechanicznie już prawie wszystko ukończone, dodać tylko pozostało prowadniki kabli.
Gorzej jest z elektroniką, dalej walcze z zakłóceniami, może coś się polepszy na dniach, kiedy zrobie nowe kable od enkoderów i płytke konwertującą sygnały.