Tokarka MAS
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 6
Witam MAZZ 18, dzieki ci bardzoza te tabliczki ,ja mam tylko cztery kola do tej tokarki i dlatego szukam tych tabliczek bo kola moge sobie dorobic sam ,a przeszlifowanieloza to cena zawrotna 500 zl za 1mb loza moja tokarka ma 1,5dl do tego dochodzi cena suportu 500zl ,oraz chce przeszlifowac podstawe pod konika.teraz dalem do szlifowania stol od frezarki i sanie ,na dniach mam to odebrac jaka bedzie cena to ci dam znac.A jak sprawuje sis twoja maszyna? Pozdrawiam Krzysztof
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 11
Moja maszynka nawet działa ale nie mam 2 kół zmianowych, i gwintów nie za bardzo mogę robić, denerwujące jest to sprzęgło tylko, bo jak dam trochę głębiej w materiał to się zaczyna ślizgać,no i na wałku o długości 40cm średnicy 80mm to wymiar od początku do końca ucieka tak gdzieś o 0.20mm nawet do 0.5mm.
-
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
-
Witaj Mazz 18 przywiozlem sanie i stol do frezarki jest wszystko przeszlifowane ,teraz musz zlozyc i sprawdzic co z tego wyszlo ,zaplacilem 1200 zl ale tokarki juz mi nie przeszlifuje bo mu nawalila caly suport z wrzeciennikami zdiol idal do naprawy ,za miesiac lub poltora kazal mi sie odezwac niewiem czy bede tyle czekal. Jezeli chodzi oto twoje sprzeglo to sproboj podkrecic nakretke prawa lub lewa,jak za mocno podkrecisz to moze ci sie silnik grzac musisz to zrobic na wyczucie.Ja mialem ten problem i go usunolem ,jesli chodzi o te kola zebate moge ci dorobic podaj wymiary ,modol ilosc zebow to ci zrobie tylko jak zloze tokarke nie zrobie ci tylko kanalka na klina bo niemam dlutownicy dopiero jest w trakcie roboty.Aco do tego wymiaru sprawdz mikromierzem cz ci nie robi stozka ,przetocz 200mm walka i wtedy zobaczysz co sie dzieje i ocenisz co dalej pozdrawiam krzysztof
Dodano: 2011-04-20, 19:00
Witaj Mazz 18, co stalo sie z tymi tabliczkami krzysztof
Dodano: 2011-04-20, 19:00
Witaj Mazz 18, co stalo sie z tymi tabliczkami krzysztof
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 11
Witaj Krzysztofie. Tabliczka jest zeskanowana nie wiem czy cie to coś poratuje ale zeskanowałem na wszystko jedno,poza tym przepraszam za takie przeciąganie ale ostatnio mam mało czasu na internet i tak ogólnie to zapomniałem o tym na śmierć.
PS. Skan wysłałem Ci na pocztę , napisz czy to w ogóle doszło!!
PS. Skan wysłałem Ci na pocztę , napisz czy to w ogóle doszło!!
-
Witaj Mateuszu, jeszcze raz chce ci goraco podziekowac za te tabliczki ktore otrzymalem ,wszystko jest wyrazne,i wszystko odczytalem ,odpisalem ci tez z mojej poczty niewiem czy dostales odpowiedz.Mateuszu rozebralem cala tokarke idalem loza do szlifowania i suport czekam na odbior ,juz minol tydzien jutro jade sie dowiedziec i dowiez kliny od suportu zeby je tez przeszlifowali. Mateuszu,jak zloze tokarke to bede dorabial kola zebate z tych tabliczek do kompletu ,jezeli ci ktorych brakuje to mi napisz na skrzynke to ci dorobie .pozdrawiam jeszcze raz dziekuje za tabliczki krzysztof
[ Dodano: 2011-05-18, 20:49 ]
Witaj Mateuszu przywiozlem loza i suport ,teraz dopiero czeka mnie robota ,pieknie to wyglada tylko trzeba to wszystko zlozyc ,doskrobac i dopiero sie okaze co z tego wyszlo,zabieram sie od jutra do roboty pozdrawiam krzysztof
[ Dodano: 2011-05-18, 20:49 ]
Witaj Mateuszu przywiozlem loza i suport ,teraz dopiero czeka mnie robota ,pieknie to wyglada tylko trzeba to wszystko zlozyc ,doskrobac i dopiero sie okaze co z tego wyszlo,zabieram sie od jutra do roboty pozdrawiam krzysztof