Jak serwisant który instaluje maszynę jest kumaty to zasugeruje najlepsze ustawienie. Wiele rzeczy da się "przeskoczyć" i nie robić wg standardów ale pewne reguły muszą być zachowane.waldemas1 pisze:Wszystko zależy od firmy np. Trumpf ma specjalne wymagania opisane w instrukcji przysyłanej po kupnie maszyny a przed dostarczeniem jej do klienta .
Laser
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
Tagi:
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Ja myślę, że to trochę za drogie maszyny, żeby zaufać "kumatości" i "nie robić według standardów".Pisak pisze:Jak serwisant który instaluje maszynę jest kumaty to zasugeruje najlepsze ustawienie. Wiele rzeczy da się "przeskoczyć" i nie robić wg standardów
Poważni producenci zalecają konsultację ze statykiem budowlanym w celu doboru prawidłowego fundamentu i ew. izolacji.
Odnośnie sąsiedztwa innych maszyn - wszystko zależy jakie drgania są generowane i przenoszone przez podłoże.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
Ciekaw jestem jakie masz w tym praktyczne doświadczenie. Bo troszkę wiem z czym to się je.KMR pisze:Ja myślę, że to trochę za drogie maszyny, żeby zaufać "kumatości" i "nie robić według standardów".Pisak pisze:Jak serwisant który instaluje maszynę jest kumaty to zasugeruje najlepsze ustawienie. Wiele rzeczy da się "przeskoczyć" i nie robić wg standardów
Poważni producenci zalecają konsultację ze statykiem budowlanym w celu doboru prawidłowego fundamentu i ew. izolacji.
Odnośnie sąsiedztwa innych maszyn - wszystko zależy jakie drgania są generowane i przenoszone przez podłoże.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1