Jak wygląda OUS 1 ?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
witam !! bardzo fajna maszynka - przez całe lata mieliśmy taką jako pomocniczą na warsztacie . na jej bazie ( część rozkradli źli ludzie ) mam zrobioną swoją maszynkę . od chnki różni się po pierwsze tym że jak coś padnie to sobie bez problemu dorobisz . pozdrawiam !! ps - no i co jest dobre - możesz na niej frezować ( była nawt podzielnica ) .
Mane Tekel Fares
Tagi:
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 25
Dobry Cłowiek z Allegro przysłał mi dwie fotki gdzie jest OUS z załozonym osprzętem. Mogę wysłać na priva.Największe wrażenie robi przegub łączący koła zębate ze śrubą pociągową ( przypuszczam że ma zmienną długość - teleskop ? )251mz pisze:bo mam osprzet do toczenia gwintów na ous i mysle jak go załozyc.

Apetyt rośnie

-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 25
a może lepiej zastosować falownik. Zasilać 3f z 1f, jest to pewien wydatek ale daje sporo zysku:251mz pisze:Do uruchomienia musze tylko silnik przerobic z 3f na 1f
- bezstopniowa regulacja obrotów (bez przekładania pasków klinowych, konstrukcja się nieco uprości - można przenosić napęd jednym paskiem - ten dyszel można by nieco obciąć );
- płynny rozruch,
- pierwszy krok w kierunku OUS 1 / CNC

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
251mz Pokaż fotki swojej piwnicy
Być może ten "krzyżak" leży na samym wierzchu. Pomożemy Ci znaleźć. Pracowałem na OUS1 w św. p. już niestety firmie przed wielu laty. Była na wyposażeniu zalecanym przez władze odgórne warsztatu serwisantów sprzętu komputerowego. Wtedy komputery były "nieco" masywniejsze. W każdym razie byłem zachwycony jej możliwościami. Trochę upierdliwe było jej przezbrajanie do wykonywania niektórych prac. Mieliśmy także w zestawie OUS1 podzielnicę do frezowania kół zębatych. Gratuluję ciekawego zakupu.