ploter na paskach
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 15
- Kontakt:
ploter na paskach
chodzi
frez fi 2 hss proxxona, zagłebienie 1mm, predkośc pracy 4m/min, drgań nie ma
frez fi 2 hss proxxona, zagłebienie 1mm, predkośc pracy 4m/min, drgań nie ma
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
To ten?
[ Dodano: 2011-03-18, 21:28 ]
obejrzałem do końca. TO jednak nie ten.
[ Dodano: 2011-03-18, 21:30 ]
Jakie to ma pole robocze?
[ Dodano: 2011-03-18, 21:28 ]
obejrzałem do końca. TO jednak nie ten.

[ Dodano: 2011-03-18, 21:30 ]
Jakie to ma pole robocze?
-
- Kontakt:
po lpt, odpowiednio naciagniete paski HTD robią swoje, i tu niejaka reprymenda dla przeciwników pasków w ploterach - zwłaszcza długich pasków - te od posuwu podluznego mają 4m w pętli, nic nie skacze jak w sieczkarni, podział kroków na sterowniku 1:40 jakby ktos pytał co na wyjsciu daje nam jakies 241.99 krokow na 1mm
udało mi się tez wyeliminować poczatkowe drgania, sposob wręcz banalny, akceleracja nie może być zbyt wysoka
udało mi się tez wyeliminować poczatkowe drgania, sposob wręcz banalny, akceleracja nie może być zbyt wysoka
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 10
- Kontakt:
No widzisz Bartuss1 - jak chcesz to potrafisz 
A tak poważnie - napędy paskowe używam od dawna we wszystkich swoich ploterach laserowych (tablicowych i termicznych także) i gdyby nie to, że dynamika tam jest znacznie wyższa, niż u Bartussa1 i konieczne jest wygaszanie drgania pasków między jedną a następną linią grawerowania - to ten rodzaj napędu wg mnie jest super. Jak Ty poradziłeś sobie z gaszeniem drgań pasków?
PS. Widziałem kiedyś gigantyczną plazmę prod. włoskiej, z bramą o wadze pewnie ze 200 kg napędzaną w całości pasami o szerokości 100 mm.

A tak poważnie - napędy paskowe używam od dawna we wszystkich swoich ploterach laserowych (tablicowych i termicznych także) i gdyby nie to, że dynamika tam jest znacznie wyższa, niż u Bartussa1 i konieczne jest wygaszanie drgania pasków między jedną a następną linią grawerowania - to ten rodzaj napędu wg mnie jest super. Jak Ty poradziłeś sobie z gaszeniem drgań pasków?
PS. Widziałem kiedyś gigantyczną plazmę prod. włoskiej, z bramą o wadze pewnie ze 200 kg napędzaną w całości pasami o szerokości 100 mm.
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)
-
- Kontakt:
paski htd dobrze naciagniete nie skaczą, paski T5 nawet naciagniete skaczą, wynika to z innej konstrukcji pasa i minimalnej liczby zebów w kole, zeby nie przeginac pasków, pasek htd jest masywny w porównaniu do t5, można porównać co się dzieje z geometrią zazebienia obu pasków przy danym promieniu zagiecia, róznice sa znaczne.