Moja CNC 3 osie ALUMINIOWA
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
Hehe dzieki
Poza tym te lozyska i walki to sprawdzony element i zdaje egzamin wiec po co przeplacac poki co. I masz tez racje z tym, ze projekt tak przewidywał. Trzeba uwzglednic, ze to moja pierwsza maszynka CNC i frycowe w paru miejscach musialem zaplacic. Ale kto nic nie robi ten nie popelnia bledow 

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Nie zgodzę siębarola pisze:pewnie cena 1mb walka fi 40 170zl +300 zl 2 lozyska w obudowie-prowadnica liniowa 20mm- 1200 zl jest roznica

Taka moja mała walka z przekonaniem że wałki są tanie

Mnie się jakoś nie do końca podoba pojedyncza śruba napędowa przy takiej bramie. Może nie pozwolić wykorzystać potencjału konstrukcji na skrajach pola roboczego. No ale skoro działa to może się nie znam

-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
Napewno kolejna bedzie miala wspomniane wozki zamiast tych walkow. Kolejna sprawa to stworzenie ruchomego stolu a nie bramy. Do tego sroby kulowe do napedu.
Kolejna maszyne oparlbym na takiej ruchomej platformie albo jakims stelazu umozliwiajacym przewiezienie sprzetu + jakies kotwy zeby ja mocno osadzic na podlozu. Mam pare patentow/pomyslow ale rozrysuje to w 3D i napewno przedstawie tez tutaj na forum. Bede chcial skosultowac zapewne projekt.
Zalezy tez do czego taka maszynka. pole robocze mojej maszyny w X jest dla mnie nazbyt wystarczajace
moge zrobic krotszy dlatego mysle o ruchomym stole nastepnym razem.
Wlasnie nie podalem pola roboczego:
X = 110 cm
Y = 60 cm
Z = 25 cm
Kolejna maszyne oparlbym na takiej ruchomej platformie albo jakims stelazu umozliwiajacym przewiezienie sprzetu + jakies kotwy zeby ja mocno osadzic na podlozu. Mam pare patentow/pomyslow ale rozrysuje to w 3D i napewno przedstawie tez tutaj na forum. Bede chcial skosultowac zapewne projekt.
Zalezy tez do czego taka maszynka. pole robocze mojej maszyny w X jest dla mnie nazbyt wystarczajace

Wlasnie nie podalem pola roboczego:
X = 110 cm
Y = 60 cm
Z = 25 cm
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Nie widać specjanie że z telefonu, nowa generacja już sensownie działa. Ja bym na Twoim miejscu przemyślał sprzedaż wałków w osi Z i kupienie wózków. Tak w ramach eksperymentów, skoro możesz teraz komfortowo dorabiać elementy z aluminium.
Swoją drogą brakuje na forum spisu gotowych udanych maszyn. Ten temat spadnie i znalezienie działającej konstrukcji będzie znów trudne w masie pytań o ocenę wstępnych szkiców.
Swoją drogą brakuje na forum spisu gotowych udanych maszyn. Ten temat spadnie i znalezienie działającej konstrukcji będzie znów trudne w masie pytań o ocenę wstępnych szkiców.