Takie ceny znam, dlatego się zabrałem samemu...ale temat mnie interesuje także, więc autor tematu chyba się nie obrazi jak się dołącze do zapytania, bo może ktoś zna tanie źródło...gaspar pisze:ostatnio kupowałem składaka 10x10 za 170zł brutto :/ Na allegro czasami się trafi nowy po 100zł ale taniej nie widziałem.
noże tokarskie
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 13
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 10
Bo allegro nie jest takie tanie jak każdy sądzi. Czasem warto wybrać się na targ, gieldę itp.
Inna sprawa że zawsze mnie dziwi dlaczego do zastosowań amatorskich i nieseryjnych stosujecie noże z wymiennymi plytkami-dlaczego?
http://allegro.pl/noz-tokarski-skladak- ... 59681.html
Inna sprawa że zawsze mnie dziwi dlaczego do zastosowań amatorskich i nieseryjnych stosujecie noże z wymiennymi plytkami-dlaczego?
http://allegro.pl/noz-tokarski-skladak- ... 59681.html
-
- Posty w temacie: 11
- Kontakt:
Trochę macie daleko, ale w Słomczynie na giełdzie można kupić sporo taniej. ( szczególnie jak pada - spore upusty
)
[ Dodano: 2011-03-07, 21:29 ]

[ Dodano: 2011-03-07, 21:29 ]
Tez nie rozumiem ale takie czasy, za godz pracy obrabiarki dają 50 zl albo i mniej a za plytkę 100 wolająIMPULS3 pisze:Inna sprawa że zawsze mnie dziwi dlaczego do zastosowań amatorskich i nieseryjnych stosujecie noże z wymiennymi plytkami-dlaczego?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 15
Bo płytki są tanie i drugi koniec trzonka można "obsadzić" w 15 minutIMPULS3 pisze:Inna sprawa że zawsze mnie dziwi dlaczego do zastosowań amatorskich i nieseryjnych stosujecie noże z wymiennymi plytkami-dlaczego?

A przy okazji...
Stojąc twarzą do głównej bramy zakładów WSK w Rzeszowie, kierujemy się do drugich drzwi
po lewej

Takie jak tutaj:
https://www.cnc.info.pl/album_page.htm? ... &mode=next
( zdjęcie z albumu kol Adam Domański ) są zdaje się po 15 PLN...
Ale to już "przebrane" jak widzę...
Trzeba trafić na dostawę towaru do tego sklepu

-
Chodzi mi o to że plytka wymienna jak się stępi to jest prawie do wyrzucenia a nóż z plytką lutowaną ostrzy się do końca plytki.kamar pisze: Tez nie rozumiem ale takie czasy, za godz pracy obrabiarki dają 50 zl albo i mniej a za plytkę 100 wolają
[ Dodano: 2011-03-07, 21:41 ]
Ale jak się stępi to trzeba wymienić a lutowaną wiele razy się ostrzy.MarekSCO pisze:Bo płytki są tanie
Noi noże oprawkowe nie zawsze mieszczą się między kla a obrabiany element.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 15
Ta na zdjęciu była akurat ostrzonaIMPULS3 pisze: Ale jak się stępi to trzeba wymienić a lutowaną wiele razy się ostrzy.

Moim zdaniem rzecz nie daje sie ocenić tak jednoznacznie...
Przykładowo, kiedy wyłupiesz kawałek płytki noża lutowanego, to niejednokrotnie ponowne przywrócenie mu geometrii zdecydowanie skraca jego żywotność
( po prostu zbyt dużo trzeba zeszlifować )
Ponad to, przynajmniej w moim wypadku tak jest, trudniej mi kupić dużą płytkę do zalutowania celem zregenerowania noża...
Ale oczywiście i tę technologię stosuję często...
Chodzi mi o to, że w przypadku działalności stricte amatorskiej nie ma raczej sensu
wykluczanie pewnych rozwiązań zbyt pochopnie...
Tak mi się zdaje...
-
- Posty w temacie: 11
- Kontakt:
Takie to może i tanie ale co to za toczenie taką płytką. to już naprawdę wolę ostrzyć lutowane.MarekSCO pisze:[Bo płytki są tanie i drugi koniec trzonka można "obsadzić" w 15 minut
https://www.cnc.info.pl/album_page.htm? ... &mode=next
-
Skraca pod jakim względem?MarekSCO pisze:Przykładowo, kiedy wyłupiesz kawałek płytki noża lutowanego, to niejednokrotnie ponowne przywrócenie mu geometrii zdecydowanie skraca jego żywotność
A nie praściej kupić caly nóż?MarekSCO pisze:Ponad to, przynajmniej w moim wypadku tak jest, trudniej mi kupić dużą płytkę do zalutowania celem zregenerowania noża.