Instalacja NX7.5
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Elo koledzy
po długim czasie kombinowania i myślenia rozwiązałem mój problemik
i jak to w takich sytuacjach bywa sprawa oczywista i banalna mianowicie
TYMCZASOWA ZMIANA SP 3 na SP2 pomogła
hehhe
poniżej instrukcja co i jak
Zmiana SP3 na SP2:
START -> Uruchom -> Regedit -> HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Windows -> CSDVersion 300 zmieniamy na 200 -> Restart systemu
następnie
1. Install NX7.5 Licensing.
2. When asked for license point to ugs4.lic supplied.
3. Go to "Program Files\UGS\UGSLicensing\" and run lmtools.exe.
4. Select "Configuration using Services"
5. Select "UGS License Server (ugslmd)" in the list of servers.
6. Select "Start/Stop/Reread" tab.
7. Select "Force Server Shutdown"
8. Press "Stop Server"
9. Replace "Program Files\UGS\UGSLicensing\ugslmd.exe" with one from archive ugslmd4.rar.
10.Press "Start Server"
11.Install NX 7.5
12.Replace NX 7.5 files with those in archive nx75_32bit.rar or nx75_64bit.rar. Keep in mind paths.
Restart systemu
Zmiana SP2 na SP3:
START -> Uruchom -> Regedit -> HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Windows -> CSDVersion 200 zmieniamy na 300 -> Restart systemu
I bawimy się NX em hahah
Ktoś stawia piwko
po długim czasie kombinowania i myślenia rozwiązałem mój problemik
i jak to w takich sytuacjach bywa sprawa oczywista i banalna mianowicie
TYMCZASOWA ZMIANA SP 3 na SP2 pomogła

poniżej instrukcja co i jak
Zmiana SP3 na SP2:
START -> Uruchom -> Regedit -> HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Windows -> CSDVersion 300 zmieniamy na 200 -> Restart systemu
następnie
1. Install NX7.5 Licensing.
2. When asked for license point to ugs4.lic supplied.
3. Go to "Program Files\UGS\UGSLicensing\" and run lmtools.exe.
4. Select "Configuration using Services"
5. Select "UGS License Server (ugslmd)" in the list of servers.
6. Select "Start/Stop/Reread" tab.
7. Select "Force Server Shutdown"
8. Press "Stop Server"
9. Replace "Program Files\UGS\UGSLicensing\ugslmd.exe" with one from archive ugslmd4.rar.
10.Press "Start Server"
11.Install NX 7.5
12.Replace NX 7.5 files with those in archive nx75_32bit.rar or nx75_64bit.rar. Keep in mind paths.
Restart systemu
Zmiana SP2 na SP3:
START -> Uruchom -> Regedit -> HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Windows -> CSDVersion 200 zmieniamy na 300 -> Restart systemu
I bawimy się NX em hahah
Ktoś stawia piwko

-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 3
Dzisiaj skończyła mi się testowa licencja na NX6 więc wyżebrałem od firmy wersję 7.5, dodam że NX6 pomimo wolnego uruchamiania to w miarę chodził na moim trupie
(jak na moje potrzeby wystarczająco) i niby wszystko OK, instalacja, przypisanie licencji ale w momencie uruchomienia programu (widoczny ekran startowy,logo) wyskakuje błąd: General Fault Exception 

-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
A w czym problem, dokladnie opisz o co Ci chodzi!!!(na jakim etapie instalowania utknełeś?)tro4 pisze:Witam,
Próbuję zainstalować NX 7.5 ale nie wychodzi.
Czy może ktoś naprawdę krok po kroku opisać kolejność postępowania?
Podzielcie się tą wiedzą....
Bo z instalowaniem to nie ma nic trudnego klikasz Dalej.... i Zakończ i po wszystkim.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Witam,
chciałbym podpiąć się pod temat instalacji NX7.5 ale skierować go na troche inne tory. Mianowicie interesuje mnie fakt wysyłania przez program NX7.5 informacji do producenta, że używana wersja jest nielegalna. Wiem, że takie sytuacje mają miejsca m.in. na jednej z uczelni w Polsce, z której internetowych łącz wychodziła taka informacja, a Siemens żądał wyjaśnienia sprawy. Jeżeli więc czepiają się uczelni to kiedy zapukają do do drzwi osób, które nie ukrywajmy mają pirackie wersje? Stąd moje pytanie, czy istnieje sposób zablokowania wysyłania tej informacji przez NX do Siemensa? (Może blokowanie firewallem?) Najprościej jest nie łączyć się z internetem, ale jakby nie patrzeć sposób mało wygodny i wadliwy bo można przecież z pośpiechu zapomnieć o zainstalowanym NX i połączyć się z netem... Nikt chyba nie chciałby wyjść o 6 rano z łóżka na spacer w policyjnych bransoletkach. Macie jakieś pomysły?
chciałbym podpiąć się pod temat instalacji NX7.5 ale skierować go na troche inne tory. Mianowicie interesuje mnie fakt wysyłania przez program NX7.5 informacji do producenta, że używana wersja jest nielegalna. Wiem, że takie sytuacje mają miejsca m.in. na jednej z uczelni w Polsce, z której internetowych łącz wychodziła taka informacja, a Siemens żądał wyjaśnienia sprawy. Jeżeli więc czepiają się uczelni to kiedy zapukają do do drzwi osób, które nie ukrywajmy mają pirackie wersje? Stąd moje pytanie, czy istnieje sposób zablokowania wysyłania tej informacji przez NX do Siemensa? (Może blokowanie firewallem?) Najprościej jest nie łączyć się z internetem, ale jakby nie patrzeć sposób mało wygodny i wadliwy bo można przecież z pośpiechu zapomnieć o zainstalowanym NX i połączyć się z netem... Nikt chyba nie chciałby wyjść o 6 rano z łóżka na spacer w policyjnych bransoletkach. Macie jakieś pomysły?