skrobanie
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 9
-
- Posty w temacie: 44
Będzie brała ,ale i tak będzie się tępić jak każdy skrobak ,tylko wolniej.pukury pisze:witam.
może jakieś wiertło " widiowe " ?
nie wiadomo co prawda jak by taka " widia " brała metal - ale ..
pozdrawiam .
Ja skrobię często kliny z brązu skrobakiem -widiowa z płytka H 30 Guringa.Z początku myślałem ,że będzie wieczny ,ale też trzeba ostrzyć.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 19
Kup dużą kwadratową płytkę i wlutuj ją do naciętej rurki ( pręta), oszlifuj, zaszlifuj jak trzeba. Ja ostatnio tak zrobiłem dwa skrobaki.
czy taki skrobak będzie niedobry - płytki mam jakieś przypadkowe chyba własnie 20x20mm a tware są...
mogę ci ze dwie podesłac żebys całej paczki nie kupował, jak mi namalujesz jak mam je zaszlifowac to sprubuje bo kupiłem ostatnio nua i może mi się uda
czy taki skrobak będzie niedobry - płytki mam jakieś przypadkowe chyba własnie 20x20mm a tware są...
mogę ci ze dwie podesłac żebys całej paczki nie kupował, jak mi namalujesz jak mam je zaszlifowac to sprubuje bo kupiłem ostatnio nua i może mi się uda

Ostatnio zmieniony 29 sty 2011, 11:52 przez Mariuszczs, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 46
mam te zdjecia zapisane, pomysł dobra ale plytka jest malych wymiarówBYDGOST pisze:We wcześniejszym poście, pod datą 2009-06-11 zamieściłem przykład wykonania skrobaka z wiertła do szkła.
bylbym bardzo wdzieczny, szczerze mowiwac nigdy czegos takiego nie widzialemALZ pisze:Płytka z koronki wiertła górniczego mniej więcej ma takie wymiary. Jutro poszukam, może jakieś zostało.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 19