Nasze wszystkie są poza tym schematem.syntetyczny pisze:Mnie się podoba, że maszynka wyszła poza schemat Mach2/Mach3 i generalnie mach. Bardzo faaajna modernizacja:)

Na początku było TurboCNC (mamy kupione ze źródłami i nawet kiedyś cośtam zmieniłem i jakims cudem skompilowałem)
Potem był krótki epizod z Machem - ale to nie jest dobre kung-fu (przynajmniej dla mnie) - raz, że trzeba Windę trzymać na wszystkich kompach, a dwa że na tych kompach co mamy do maszyn to niezaspecjalnie to wszystko działało - trzebaby sprzęt lepszy kupować.
Znowu starsze Windy na słabym sprzęcie to już zadanie dla ambitnych. No i nie bardzo można wtedy w razie awarii sprzętu przełożyc dysk do innego kompa i pracowac dalej.
No a do kompletu do nie mogliśmy w Machu znaleźć sposobu żeby 'z palca' pisać bardziej skomplikowane rzeczy - niby można wywoływac przez M98 podprogramy i pisac makra z warunkami w VB ale jakies to 'kanciate' wszystko

Więc póki co EMC2 bezkonkurencyjny - do tego można łatwo w Axisie poblokować 'niepotrzebne' funkcje (np. my mamy m. in. wywalone bazowanie i zmienione skróty do bazowania - bo zbyt często w feworze walki ktoś przypadkiem bazował maszynę w środku roboty