http://www.alfine.com.pl/blue_17 pisze:A ile kosztuje taki izolator do usb
Ewentualnie gdzie można go dostać w Polsce
Cena około 18zł netto
Aha podłączyłem z FT245RL i działa

Gdzieś już o tym pokrętnie pisałemCOSIMO -> czy jest już znana cena kontrolera wraz z programem ?
Ja też się zainteresowałem – ale widzę, że chyba „nie dla nas kwitnie ananas” To rozwiązanie jest dobre gdy masz procesor z wejściem USB i chcesz go izolować (lub tak jak w wypadku jarka trzeba by wielu transoptorów) - wtedy innej drogi nie ma. W dodatku to jest na transformatorkach i zastanawiam się czy nie ma tendencji do łapania „danych z powietrza” ??Jarekk -> czy możesz podać konkretny typ sprawdzonej przez Ciebie izolacji galwanicznej na linie USB ? Mocno zaciekawiłeś mnie tym rozwiązaniem.
cosimo pisze:Sprawdzę. Nawet jeżeli jet to problem - to mnie nie dotyka tak bardzo ( mam nadzieję). Dane przesyłam przed pracą, więc jeżeli jest to tylko chwilowe zacięcie - to nie będzie nawet zauważalne ( w czasie pracy idą tylko statusy zwrotne). Poza tym - ethernet też chodzi tylko na transformatorkach a nikt nie narzeka.Ciekawe jak ten układ reaguje np. na przysłowiowy „ strzał z transformatorówki” z bliskiej odległości??
hmmm rzeczywiście brzmi to troszkę :cosimo pisze:w miarę tani sterownik
.cosimo pisze:pokrętnie