Ploter 3 osiowy 2x3m
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 32
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Całkiem nieźle. Kilka godzin w tygodniu przepracowuje. Głównie moja nauka programowania. Z tym dremelkiem(już łożyska niedomagają w nim) co mam, to nic więcej nie zdziałam, teraz głównie plexi, jakieś poliwęglany i pcv. Na próbę z aluminium potrzebuję czegoś mocniejszego niż dremel. Teraz ozdoby świąteczne tnę.
Dokładnie co byś chciał wiedzieć? Tutaj masz wszystko co do tej pory zrobiłem. No oprócz stołu z mdf. Troszku więcej jest na mojej stronie domowej.
Dokładnie co byś chciał wiedzieć? Tutaj masz wszystko co do tej pory zrobiłem. No oprócz stołu z mdf. Troszku więcej jest na mojej stronie domowej.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Co do łożysk, spróbuję na pewno.
Przeprowadziłem małe symulacje w inventorze uczelnianym
Jest to propozycja kolegi kamar, jedynie u niego są krótsze belki. Ja przeprowadziłem symulację dla 2.5m. Na obrazku jest jej wynik. 3ba będzie odrzucić tą wersję ze względu na duże, maksymalne ugięcie 1.186mm przy obciążeniu wózka 15kg.
Chyba, że takie ugięcie nie jest czymś przeszkadzającym w pracy przy np. reklamie?
Przeprowadziłem małe symulacje w inventorze uczelnianym

Jest to propozycja kolegi kamar, jedynie u niego są krótsze belki. Ja przeprowadziłem symulację dla 2.5m. Na obrazku jest jej wynik. 3ba będzie odrzucić tą wersję ze względu na duże, maksymalne ugięcie 1.186mm przy obciążeniu wózka 15kg.
Chyba, że takie ugięcie nie jest czymś przeszkadzającym w pracy przy np. reklamie?
-
- Kontakt:
Hmn, a w symulacji uwzględniłeś siłę grawitacji? Bo mnie się wydaję, że to to może mieć główny wpływ na wyniki.
Sprawdziłem moduł Younga tych wałków i one mają ok. 210 GPa więc tyle samo ile przyjęte jest dla stali w symulacji.
btw.
Pierwszy raz widzę na forum ,aby taka merytoryczna dyskusja była przeprowadzona:)
Sprawdziłem moduł Younga tych wałków i one mają ok. 210 GPa więc tyle samo ile przyjęte jest dla stali w symulacji.
btw.
Pierwszy raz widzę na forum ,aby taka merytoryczna dyskusja była przeprowadzona:)
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 24
- Kontakt:
Zawsze dyskusja wygląda lepiej jak dyskutanci wiedzą o czym mówią. (to nie polityka) .
Nie zmienia to faktu, że uważam ten typ belki z b.dobry . Jak mi tylko wróci wrzeciono z reklamacji to dokładam drugi suwak i wózek, będzie jeszcze lepiej.

Nie zmienia to faktu, że uważam ten typ belki z b.dobry . Jak mi tylko wróci wrzeciono z reklamacji to dokładam drugi suwak i wózek, będzie jeszcze lepiej.

Ostatnio zmieniony 21 gru 2010, 18:56 przez kamar, łącznie zmieniany 1 raz.