Jeśli patrzeć pod tym kątem - należałoby do maszyny wstawić śruby kulowe, trapezowe też dokładnością nie grzeszą
powiększony ploter frezujący projekt z http://www.akcesoria.
-
pabloz90
- Specjalista poziom 2 (min. 300)

- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Kwestia wymagań - ja nie potrzebuję dokładności liczonej w setkach
Jeśli patrzeć pod tym kątem - należałoby do maszyny wstawić śruby kulowe, trapezowe też dokładnością nie grzeszą
Pozdrawiam Paweł Z.
Projektowanie stron www, Aplikacje dedykowane, Rozwiązania IT, zapraszam na www.dreamagency.eu
Przydatne: elektro-instalacja.pl
Projektowanie stron www, Aplikacje dedykowane, Rozwiązania IT, zapraszam na www.dreamagency.eu
Tagi:
-
pabloz90

- Kontakt:
Sam musisz określić jaką dokładność w rzeczywistości jest Ci potrzebna.
Potrzebna super dokładność? -> śruby kulowe, szlifowanie konstrukcji, prowadnice szynowe itd.
Musisz się zdecydować jakie masz wymagania od maszyny i jak duży budżet planujesz.
Potrzebna super dokładność? -> śruby kulowe, szlifowanie konstrukcji, prowadnice szynowe itd.
Musisz się zdecydować jakie masz wymagania od maszyny i jak duży budżet planujesz.
Pozdrawiam Paweł Z.
-
kamar
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 10
- Kontakt:
Jedna śruba przy takiej bramie to zdecydowanie zly pomysł. Jak przejrzysz post z budowy mojej wypalarki to zobaczysz , że zrobiłem ten błąd . (a "ludzie nie powiedzieli ").Dlatego śruby są spięte na końcach. Lepiej dać silnik po środku i paski na dwie strony.Standardowy napinacz na gumowej podstawie załatwi naciąg.
-
pabloz90

- Kontakt:
Do stali to i konstrukcja musi być mocna - nie tylko brama. Może warto poprzyglądać się projektom z forum i wyciągnąć z nich wnioski?
Do stali to może warto by pomyśleć nad stałą bramą i stołem ruchomym - ale jak widzę zakładane pole pracy to maszyna strasznie duża musiała by być.
Stal to nie taki prosty materiał w obróbce, a kolega chce nie dość że maszynę do stali to i jako wypalarkę ma robić.
Do stali to może warto by pomyśleć nad stałą bramą i stołem ruchomym - ale jak widzę zakładane pole pracy to maszyna strasznie duża musiała by być.
Stal to nie taki prosty materiał w obróbce, a kolega chce nie dość że maszynę do stali to i jako wypalarkę ma robić.
-
sina2
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)

- Posty w temacie: 9
no właśnie taki jest plan, jak sie uporam z tym co w tej chwili mam na warsztacie a co doprowadza mnie do siwizny , to na spokojnie zajmę sie już tylko tą maszyną, a tak tylko z doskoku na razie nad nią pracujepabloz90 pisze: