wycinanie za pomocą LASERA MAZAK typ....
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 12
To zależy jak gruba jest blacha. Podczas fastpiercingu maszyna przebija się zwykle dużą mocą i towarzyszy temu explozja co wiąże się z tym że metal który wyrzuciło na blachę może się przykleić do niej i olej ma temu zapobiegać.my używamy napylania olejem przy blachach od #6 w górę ale w zasadzie wolę używać przepalania pulsacyjnego,nie nagrzewa tak mocno blachy zwłaszcza na otworach.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Jak włożona była dobrze soczewka to dlatego ci wystrzeliła bo po prostu już wychodziła swoje godziny osobiście miałem ten sam przypadek i z tego co dowiedziałem się to chyba jestem rekordzistą ponad 8 tyś godzin zrobiłem na niej a ten pył kolego to chciałbym Ci powiedzieć że jest bardzo szkodliwy (rakotwórczy)
[ Dodano: 2011-01-16, 12:18 ]
mowa o oleju przy przekuciu fast M66 przepłukanie tym olejem z rurki bardzo powiem że pomaga zwłaszcza jak jest blacha nie najlepszej jakości ja osobiście stosuję chłodziwo np z tokarek po załadowani polewam blachę chłodziwem i duża lepsza jest jakość cięcia
[ Dodano: 2011-01-16, 12:30 ]
Pracowałem na laserze Super Turbo 510 2.5 kw pracuję na Space Gear Mk II 2.5 kw a w tym tygodniu zaczynam na super szybki laser 2D Hyper Gear 510 2.5 kw czy mógł by mi ktoś coś o nim napisać na co trzeba zwracać uwagę i ogólnie o obsłudze
[ Dodano: 2011-01-16, 12:18 ]
mowa o oleju przy przekuciu fast M66 przepłukanie tym olejem z rurki bardzo powiem że pomaga zwłaszcza jak jest blacha nie najlepszej jakości ja osobiście stosuję chłodziwo np z tokarek po załadowani polewam blachę chłodziwem i duża lepsza jest jakość cięcia
[ Dodano: 2011-01-16, 12:30 ]
Pracowałem na laserze Super Turbo 510 2.5 kw pracuję na Space Gear Mk II 2.5 kw a w tym tygodniu zaczynam na super szybki laser 2D Hyper Gear 510 2.5 kw czy mógł by mi ktoś coś o nim napisać na co trzeba zwracać uwagę i ogólnie o obsłudze

-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 10
witam,
mam pytanie co do blach z folią laserową.
co zrobić żeby się folia nie przylepiała do blachy?
słyszałem że odparowanie foli jest, tzn że słabszą wiązką się przecina folie by odparowała wilgoć itp, a później tą właściwą.
jak to jest w rzeczywistości?
pozdrawiam
mam pytanie co do blach z folią laserową.
co zrobić żeby się folia nie przylepiała do blachy?
słyszałem że odparowanie foli jest, tzn że słabszą wiązką się przecina folie by odparowała wilgoć itp, a później tą właściwą.
jak to jest w rzeczywistości?
pozdrawiam

Mazak Super Turbo - X 510 / 4 kw.