taśmowa czy tarczowa (przecinarka do metalu)
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
niestety te tanie makity to nic innego jak to samo chińskie badziewie w lepszej szacie graficznej i ładnym logiem, mialem coś takiego i znajomych którzy mieli więcej tego wymysłu (wietarki, szlifierke i coś jeszcze) dziwnym trafem wszystko sie rozpadło przed upłynięciem gwarancji w tym wiertarka ręczna na pierwszym otworzeluk1401 pisze:Nie wiem, po prostu rzuciło mi się w oko i na pierwszy rzut oka nie wyglądało tragicznie.

wiadomo, że prawdziwy zarobe na dzisiejsze czasy jest wtedy gdy zrobi sie badziewie taniej bo ludzie chętniej to kupią, dobry sprzęt kupują zawodowcy tylko których jest znacząco mniej a pozatym i Ci wolą kupić chinczyka i wymieniac go na gwarnacji w ciągu roku 4 do 20 razy bardziej sie opłaca jak widać...
chyba skończyły sie czasy producji rzeczy nieśmiertelnych
141 T BW 1.1 S t5.0 D60.3 H-L045 ss nb
141 T BW 8.1 S t1.2 D38.0 H-LO45 ss nb
141 T BW 8.1 S t1.2 D38.0 H-LO45 ss nb
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Witam
Niedawno zakupilem ded7722 zjechalem jedna tasme i wszystko bylo ok.
Po zalozeniu nowej pily po paru cieciach pila przestala ciac prosto.
Mianowicie brzeszczot podczas ciecia zaczyna "skrecac" w strone imadla.
Probowalem regulowac ustawienie pily ale niestety na niewiel sie to zdalo.
Dodam ze probowalem tez na kolejnym brzeszczocie i dalej to samo - moze ma ktos jakies sugestie jak zapobic tego typu sytuacji? Badz jak skalibrowac odpowiednio pile?
Niedawno zakupilem ded7722 zjechalem jedna tasme i wszystko bylo ok.
Po zalozeniu nowej pily po paru cieciach pila przestala ciac prosto.
Mianowicie brzeszczot podczas ciecia zaczyna "skrecac" w strone imadla.
Probowalem regulowac ustawienie pily ale niestety na niewiel sie to zdalo.
Dodam ze probowalem tez na kolejnym brzeszczocie i dalej to samo - moze ma ktos jakies sugestie jak zapobic tego typu sytuacji? Badz jak skalibrowac odpowiednio pile?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
To samo przerabiałem i skończyło się na złomie. Te pilarki są bardzo oszczędnie robione i maja bardzo delikatne ramię. Napięcie taśmy jest o wiele mniejsze niż być powinno. Przynajmniej u mnie w pracy taka mieliśmy. Próba większego napięcia taśmy skończyła się takim samym zjawiskiem jak u Ciebie. Ramię się ugięło i nic więcej nie dało się zrobić. Jakiś czas radziliśmy sobie dając mały posuw podczas cięcia.beddom pisze:Probowalem regulowac ustawienie pily ale niestety na niewiel sie to zdalo.
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1