A więc wymiary ceownika to 160x65 grubość ścianki około 8mm. Stolik ma mocowanie od spodu na cztery śruby M8:

Zauważ również, że osie nie krzyżują się po środku, więc wydaje mi się, że prowadnicę będącą niżej trzeba dać równolegle do przodu stolika. ja myślałem, żeby stolik przykręcić na te śruby M8 na płasko do dwóch ceowników zespawanych tak jak na zdjęciu poprzednim, a nie wpuszczać stolik między ceowniki. Napisz koniecznie co o tym myślisz. Co do wymiarów stolika to tak:
podstawa - to co jest najniżej w stoliku 100x320 (mocowanie silnika, śruby i koło zębate to dodatkowe 50mm), tu prowadnice są rozmieszczone symetrycznie i zakres przesuwu środkowej "blachy" stolika jest od krawędzi do krawędzi podstawy stolika (najniższej blachy).
środek - to co jest w środku stolika (środkowa blacha) 170x290 (mocowanie silnika którego na zdjęciach nie widać wraz z kołem zebatym to dodatkowe 50mm). Tu prowadnice nie sa rozmieszczone symetrycznie (środek prowadnic wypada na jakiś 110mm o d krawędzi środkowej blachy). Jak masz jakieś sugestie to pisz śmiało, ja nie mam za bardzo o budowie frezarki pojęcia więc chętnie skorzystam z czyjejś wiedzy

.
pozdrawiam
FlashEF-odpisałem Ci kilka postów wcześniej ja ta prowadnicę kupiłem na allegro, wpisz w wyszukiwarkę na allegro "prowadnica liniowa" aktualnie bardzo podobną ktoś sprzedaje.