SSK-B01 brak pradu
-
Autor tematu - Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 3
SSK-B01 brak pradu
Witam,
Posiadam dwa sterowniki SSK-B01. Jeden dziala bez zarzutow, natomiast w drugim podczas regulacji potencjometrem moge zmieniac zakres pradu tylko od 0 do 0,08A. Ten sam zasilacz, ten sam silniki, identyczne stanowisko testowe. Zmienilem juz potencjometr. Sprawdzalem napiecie na wyprowadzaniach silnika: zmieniaja sie z jednej cewki, na druga podczas wystepowania CLK, natomiast gdy dam ENB napiecie wynosi 0. Czyli wyglada na to, ze scalak/i sa dobre(?). Zmiany napiecia wystepuje poprawnie, natomiast nie mam pradu ;D Silnik lekko buczy, nawet nie drgnie. Gdzie moze byc blad?
Zasilacz 20V 3.4A. Logika 5V z osobnego zasilacza(12V).
Posiadam dwa sterowniki SSK-B01. Jeden dziala bez zarzutow, natomiast w drugim podczas regulacji potencjometrem moge zmieniac zakres pradu tylko od 0 do 0,08A. Ten sam zasilacz, ten sam silniki, identyczne stanowisko testowe. Zmienilem juz potencjometr. Sprawdzalem napiecie na wyprowadzaniach silnika: zmieniaja sie z jednej cewki, na druga podczas wystepowania CLK, natomiast gdy dam ENB napiecie wynosi 0. Czyli wyglada na to, ze scalak/i sa dobre(?). Zmiany napiecia wystepuje poprawnie, natomiast nie mam pradu ;D Silnik lekko buczy, nawet nie drgnie. Gdzie moze byc blad?
Zasilacz 20V 3.4A. Logika 5V z osobnego zasilacza(12V).
Tagi:
-
Autor tematu - Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 3
Szeregowo, do jednej z cewek. Na drugim sterowniku mam dokladnie 1.1A nastawione, natomiast na tym "trefnym" to ani drgnie.. Nie ma w ogole momentu trzymajacego, palcami mozna bez problemu silnikiem krecic. Plytke ogladalem kilka razy, zadnych zwarc nie zauwazylem. Dlatego zastanawiam sie, co moze nie dzialac.