TruTops
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 26
- Kontakt:
Witam, mam pytanie odnośnie mikropołączeń z możliwością zmiany przy maszynie, załóżmy że umieszczam ich kilka wzdłóż jakiejś listwy, pierwsze mikropołączenie na końcu konturu, a reszta w miejscach dowolnych, generuje program (zaznaczona opcja mikropołączenie z najazdem), program idzie na maszyne i mikropołączenia w miejscach dowolnych nie maja wcale dojazdu badz jest on dużo krótszy niz najazd przy wkłuciu, też mieliście takie problemy?
- Załączniki
-
- mikro.JPG (23.58 KiB) Przejrzano 933 razy
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 37
Ciekawe.
Naprawdę potrzebujesz drugiego "microjoint'a"? My stosujemy to baardzo rzadko, ale nie mamy takich problemów. Możesz udostępnić TMT (bez naruszania tajemnic firmowych?) ? albo wyeksportowanego "JOB.tpdm.zip", rzuciło by się okiem
Chyba się nam już skończyła subskrypcja i obejdziemy się smakiem zamiast TruTopsa 2.1.1
Naprawdę potrzebujesz drugiego "microjoint'a"? My stosujemy to baardzo rzadko, ale nie mamy takich problemów. Możesz udostępnić TMT (bez naruszania tajemnic firmowych?) ? albo wyeksportowanego "JOB.tpdm.zip", rzuciło by się okiem

Chyba się nam już skończyła subskrypcja i obejdziemy się smakiem zamiast TruTopsa 2.1.1

Śląsk - Nierdzewka, Alloy, Laser, Gięcie, Excel
-
- Kontakt:
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 24
Sprawdziłem to, u mnie jest podobnie. Wydaje mi się, że tak po prostu działa ta funkcja. Na maszynie ewentualnie możesz zmienić rodzaj wkłucia, ale to pewnie wiesz.lewy10psdw pisze:Witam, mam pytanie odnośnie mikropołączeń z możliwością zmiany przy maszynie, załóżmy że umieszczam ich kilka wzdłóż jakiejś listwy, pierwsze mikropołączenie na końcu konturu, a reszta w miejscach dowolnych, generuje program (zaznaczona opcja mikropołączenie z najazdem), program idzie na maszyne i mikropołączenia w miejscach dowolnych nie maja wcale dojazdu badz jest on dużo krótszy niz najazd przy wkłuciu, też mieliście takie problemy?
Jak masz chwile czasu na testy sprawdź działanie zmiennej: MaschinenMicrointMitAnfahren. Odpowiada ona za: "W maszynie możliwe mikropołączenie ze znacznikami najazdu ? (1=Tak, 0=Nie)", domyślnie jest 0. Nie wiem czy czytałeś szczegółowe informacje o mikropołączeniach w P338PL.pdf, od strony 6-38 jest to dość ciekawie to opisane. Jeśli nie, koniecznie przeglądnij!
Pozdrawiam
-
- Kontakt:
Ganzi, sprawdzilem działanie tej zmiennej i poczytalem też o cyklu obróbki TC_Microjoint. Micropołączenia w miejscach dowolnych wstawiam i tak tylko w cienkich blachach ST, bo nie ma nawet wtedy wielkich sładów na krawędzi cięcia, a operator wstawia sobie minimalne jakie trrzyma mu detal i nie musi wtedy sie szarpać aby aby go wyciągnąć z odpadu. Także serwisant z Warszawy rozwiał moje wątpliwości. W przyszłosci zaletą byloby gdyb kazde mikrpołączenie maszynowe w miejscach dowolnych miało możliwośc najazdu, także zredukowanego. Jak wygląda ta sytuacja np w Bysofcie?
-
- Kontakt:
Istnieja rozbieżnosci, raz na kożyść raz nie, ale w większości są dosyć dokladne. W przypadkach kiedy program wstawia mały kontur program jest dość dlugi, a rzeczyistość jest taka ze maly kontur można przyspieszyć nawet 2,5 krotnie i wtedy zamiast 5h palimy 2,5. Wiem, ze juz kiedyś byl poruszany ten temat.
-
- Kontakt: