frezarka konstrukcja mieszana
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Drogi Kolego ericccmad!
Czytając ten temat ogarnęło mnie zażenowanie, w późniejszych Twoich postach to chyba chęć rozpętania jakiejś awantury tylko (jeśli ciebie bawi takie prowadzenie dialogu), a nie prowadzenia konstruktywnej dyskusji na temat projektowania maszyn "homemade". Ja tu dostrzegam jakiś bełkot i brak spójności w twoim, jak to ująłeś, powolnym, przemyślanym projektowaniu. Ponoć poskładałeś już ramę,a fotek ani jednej nie pokazałeś(?) Czemu, przecież deklarowałeś, że będziesz relacjonował
I nie pisz bzdur, że coś masz w paluszku, tylko dla tego, że stworzysz parę prostych sześcianów! Ja od 13 lat zawodowo projektuję 3D i wiem, z każdym nowym projektem "wychodzi na wierzch" moja niewiedza, a co dopiero projektowanie urządzeń o których się nie ma pojęcia(zwłaszcza pod względem budowy).
Dziękuj adminom, że cię jeszcze nie zbanowali....
P.S.(pozwolę sobie na koniec, na odrobinę sarkazmu)
Kim jest "ALA SŁODOWY"?
Odp. prawdopodobna: Słodowy też była kobietą....
To tak odnośnie sensu i spójności twoich wypowiedzi(czyt. relacji)
Czytając ten temat ogarnęło mnie zażenowanie, w późniejszych Twoich postach to chyba chęć rozpętania jakiejś awantury tylko (jeśli ciebie bawi takie prowadzenie dialogu), a nie prowadzenia konstruktywnej dyskusji na temat projektowania maszyn "homemade". Ja tu dostrzegam jakiś bełkot i brak spójności w twoim, jak to ująłeś, powolnym, przemyślanym projektowaniu. Ponoć poskładałeś już ramę,a fotek ani jednej nie pokazałeś(?) Czemu, przecież deklarowałeś, że będziesz relacjonował
. (!!!!) Używasz pojęć, które co dopiero poznałeś dzięki forum, ale twoja wiedza jest zbyt uboga( a wnioskuję z treści twoich wypowiedzi) by jeszcze stawiać się ludziom z tego forum, którzy tutaj od lat działają i mają niezły dorobek - Trochę POKORY!!!! O projektowaniu 3D (zresztą jakimkolwiek projektowaniu) musisz jeszcze sporo poczytać i nie tylko na forum!!!!Zapowiada sie niezła relacja z budowy maszyny cnc wszystkie prace będą fotografowane jak powstają. Postaram sie zrobić mały poradnik jak wykonać poszczególne elementy maszyny sposobem chałupniczym ala Słodowy.
Może ktoś inny uwierzy w siebie i spróbuje patrząc na tę relację.
I nie pisz bzdur, że coś masz w paluszku, tylko dla tego, że stworzysz parę prostych sześcianów! Ja od 13 lat zawodowo projektuję 3D i wiem, z każdym nowym projektem "wychodzi na wierzch" moja niewiedza, a co dopiero projektowanie urządzeń o których się nie ma pojęcia(zwłaszcza pod względem budowy).
Kim jest "ALA SŁODOWY"?
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 18
kolego nie na temat poczytajsega007 pisze:Drogi Kolego ericccmad!
Czytając ten temat ogarnęło mnie zażenowanie, w późniejszych Twoich postach to chyba chęć rozpętania jakiejś awantury tylko (jeśli ciebie bawi takie prowadzenie dialogu), a nie prowadzenia konstruktywnej dyskusji na temat projektowania maszyn "homemade". Ja tu dostrzegam jakiś bełkot i brak spójności w twoim, jak to ująłeś, powolnym, przemyślanym projektowaniu. Ponoć poskładałeś już ramę,a fotek ani jednej nie pokazałeś(?) Czemu, przecież deklarowałeś, że będziesz relacjonował. (!!!!) Używasz pojęć, które co dopiero poznałeś dzięki forum, ale twoja wiedza jest zbyt uboga( a wnioskuję z treści twoich wypowiedzi) by jeszcze stawiać się ludziom z tego forum, którzy tutaj od lat działają i mają niezły dorobek - Trochę POKORY!!!! O projektowaniu 3D (zresztą jakimkolwiek projektowaniu) musisz jeszcze sporo poczytać i nie tylko na forum!!!!Zapowiada sie niezła relacja z budowy maszyny cnc wszystkie prace będą fotografowane jak powstają. Postaram sie zrobić mały poradnik jak wykonać poszczególne elementy maszyny sposobem chałupniczym ala Słodowy.
Może ktoś inny uwierzy w siebie i spróbuje patrząc na tę relację.
Kim jest "ALA SŁODOWY"?
www.cnc.info.pl - Amatorskie maszyny CNC
Portal ten został utworzony z myślą o tych co chcą zrobić własnymi siłami ploter, frezarkę, wiertarkę i temu podobne urządzenia sterowane za pomocą komputera.
A nie bez sensownego pieprzenia o niczym istotnym. Pytanie wielu mądrych bedzie chciało sie jeszcze popisac swoja elokwencją.
Nie słuchajcie mnie jestem nawalony i bredzę.