frezarka konstrukcja mieszana

Maszyny ze stali, aluminium, odlewów itp.
Tu możesz również przedstawić się i opisać swoją maszynę

dasza77
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1

Post napisał: dasza77 » 01 cze 2010, 12:42

Co można się spodziewać od człowieka , który umieszcza zdjęcie Hitlera obok swojego nicka ?

Tagi:

Awatar użytkownika

sega007
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)

Post napisał: sega007 » 03 cze 2010, 23:10

Drogi Kolego ericccmad!
Czytając ten temat ogarnęło mnie zażenowanie, w późniejszych Twoich postach to chyba chęć rozpętania jakiejś awantury tylko (jeśli ciebie bawi takie prowadzenie dialogu), a nie prowadzenia konstruktywnej dyskusji na temat projektowania maszyn "homemade". Ja tu dostrzegam jakiś bełkot i brak spójności w twoim, jak to ująłeś, powolnym, przemyślanym projektowaniu. Ponoć poskładałeś już ramę,a fotek ani jednej nie pokazałeś(?) Czemu, przecież deklarowałeś, że będziesz relacjonował
Zapowiada sie niezła relacja z budowy maszyny cnc wszystkie prace będą fotografowane jak powstają. Postaram sie zrobić mały poradnik jak wykonać poszczególne elementy maszyny sposobem chałupniczym ala Słodowy.
Może ktoś inny uwierzy w siebie i spróbuje patrząc na tę relację.
. (!!!!) Używasz pojęć, które co dopiero poznałeś dzięki forum, ale twoja wiedza jest zbyt uboga( a wnioskuję z treści twoich wypowiedzi) by jeszcze stawiać się ludziom z tego forum, którzy tutaj od lat działają i mają niezły dorobek - Trochę POKORY!!!! O projektowaniu 3D (zresztą jakimkolwiek projektowaniu) musisz jeszcze sporo poczytać i nie tylko na forum!!!!
I nie pisz bzdur, że coś masz w paluszku, tylko dla tego, że stworzysz parę prostych sześcianów! Ja od 13 lat zawodowo projektuję 3D i wiem, z każdym nowym projektem "wychodzi na wierzch" moja niewiedza, a co dopiero projektowanie urządzeń o których się nie ma pojęcia(zwłaszcza pod względem budowy).
Dziękuj adminom, że cię jeszcze nie zbanowali....

P.S.(pozwolę sobie na koniec, na odrobinę sarkazmu)
Kim jest "ALA SŁODOWY"?
Odp. prawdopodobna: Słodowy też była kobietą....
To tak odnośnie sensu i spójności twoich wypowiedzi(czyt. relacji)

Awatar użytkownika

smouki
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Kontakt:

Post napisał: smouki » 04 cze 2010, 15:51

dasza77 pisze:Co można się spodziewać od człowieka , który umieszcza zdjęcie Hitlera obok swojego nicka ?
ejjj, ja to miałem napisać, ale się powstrzymałem, a tu proszę :lol:
jak ktoś chce znajdzie sposób...jak ktoś nie chce znajdzie powód
MÓJ KANAŁ YOUTUBE

Awatar użytkownika

Autor tematu
ericccmad
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 18

Post napisał: ericccmad » 08 cze 2010, 21:53

sega007 pisze:Drogi Kolego ericccmad!
Czytając ten temat ogarnęło mnie zażenowanie, w późniejszych Twoich postach to chyba chęć rozpętania jakiejś awantury tylko (jeśli ciebie bawi takie prowadzenie dialogu), a nie prowadzenia konstruktywnej dyskusji na temat projektowania maszyn "homemade". Ja tu dostrzegam jakiś bełkot i brak spójności w twoim, jak to ująłeś, powolnym, przemyślanym projektowaniu. Ponoć poskładałeś już ramę,a fotek ani jednej nie pokazałeś(?) Czemu, przecież deklarowałeś, że będziesz relacjonował
Zapowiada sie niezła relacja z budowy maszyny cnc wszystkie prace będą fotografowane jak powstają. Postaram sie zrobić mały poradnik jak wykonać poszczególne elementy maszyny sposobem chałupniczym ala Słodowy.
Może ktoś inny uwierzy w siebie i spróbuje patrząc na tę relację.
. (!!!!) Używasz pojęć, które co dopiero poznałeś dzięki forum, ale twoja wiedza jest zbyt uboga( a wnioskuję z treści twoich wypowiedzi) by jeszcze stawiać się ludziom z tego forum, którzy tutaj od lat działają i mają niezły dorobek - Trochę POKORY!!!! O projektowaniu 3D (zresztą jakimkolwiek projektowaniu) musisz jeszcze sporo poczytać i nie tylko na forum!!!!
I nie pisz bzdur, że coś masz w paluszku, tylko dla tego, że stworzysz parę prostych sześcianów! Ja od 13 lat zawodowo projektuję 3D i wiem, z każdym nowym projektem "wychodzi na wierzch" moja niewiedza, a co dopiero projektowanie urządzeń o których się nie ma pojęcia(zwłaszcza pod względem budowy).
Dziękuj adminom, że cię jeszcze nie zbanowali....

P.S.(pozwolę sobie na koniec, na odrobinę sarkazmu)
Kim jest "ALA SŁODOWY"?
Odp. prawdopodobna: Słodowy też była kobietą....
To tak odnośnie sensu i spójności twoich wypowiedzi(czyt. relacji)
kolego nie na temat poczytaj
www.cnc.info.pl - Amatorskie maszyny CNC
Portal ten został utworzony z myślą o tych co chcą zrobić własnymi siłami ploter, frezarkę, wiertarkę i temu podobne urządzenia sterowane za pomocą komputera.
A nie bez sensownego pieprzenia o niczym istotnym. Pytanie wielu mądrych bedzie chciało sie jeszcze popisac swoja elokwencją.
Nie słuchajcie mnie jestem nawalony i bredzę.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Frezarka - konstrukcja metalowa”