-=Kolumnowa/sklejka/epoxy/aluminium/prow. liniowe/śr.kulowe/
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 336
- Kontakt:
siedzę teraz nad pinami, bo zapodałem program do testowania pinów i coś jest nie tak. Szukam teraz jaki to jest ten pin numer 5, bo jak go odfajkuje w testerze, to mi 2 osie świrują i załącza się stycznik, a w manualu mam że nr 5 to jest "step Z"
[ Dodano: 2010-05-31, 19:45 ]
+ile jest rodzajów kabli lpt, może to coś z nim jest nie tak?
na cnc zone wyczytałem, gośc miał taki sam problem z jedną osią, zmienił lpt i zaczeło grać.
Czy ktoś mi wyjaśni takie zjawisko, że przy odłączonym napięciu silniki obracają się dużo ciężej przy podłączonym lpt i wyłączonym estopie
[ Dodano: 2010-05-31, 19:45 ]
+ile jest rodzajów kabli lpt, może to coś z nim jest nie tak?
na cnc zone wyczytałem, gośc miał taki sam problem z jedną osią, zmienił lpt i zaczeło grać.
Czy ktoś mi wyjaśni takie zjawisko, że przy odłączonym napięciu silniki obracają się dużo ciężej przy podłączonym lpt i wyłączonym estopie
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 13
Kabel kupowałem na Allegro, w opisie było zaznaczone ,że wtyczki są połączone 1-1....25-25. Skoro to zaznaczyli, to może bywają jakoś inaczej pokrosowane. U siebie i tak musiałem przelutować jedno gniazdo, więc przy okazji sprawdziłem czy jest pin w pin. Najlepiej miernikiem go "przdzwonić".smouki pisze:+ile jest rodzajów kabli lpt, może to coś z nim jest nie tak?
Pozdrawiam.
Tomek.