frezarka konstrukcja mieszana
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 9
szczerze to nie wiem co myśleć ale jeżeli pytasz o sztywność bramy to zależy jaka Ci będzie odpowiadać i czy spełni twoje oczekiwania, jeżeli spełni i będziesz zadowolony z tego co na niej będziesz wykonywał to będzie ok.
Zmienił bym mocowanie nakrętki na tym wysięgniku bo mi jakoś wygląda że się to urwie, ale nie wiem jak to będzie mocowane i czy też ze sklejki?
Zmienił bym mocowanie nakrętki na tym wysięgniku bo mi jakoś wygląda że się to urwie, ale nie wiem jak to będzie mocowane i czy też ze sklejki?
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 18
w sobotę ruszają prace cięcie sklejki na bramę lecz czekam na za kupione łożyska liniowe by upewnić się czy wszystko pasuje z projektem.
Panowie pytanie co lepsze mach czy step2cnc ,ma on wielką zaletę jest po polsku a macha nawet po hiszpańsku nie znalazłem
Może ktoś doradzi coś sensownego?
Zapowiada sie niezła relacja z budowy maszyny cnc wszystkie prace będą fotografowane jak powstają. Postaram sie zrobić mały poradnik jak wykonać poszczególne elementy maszyny sposobem chałupniczym ala Słodowy.
Może ktoś inny uwierzy w siebie i spróbuje patrząc na tę relację.
Koledzy jednak liczę na waszą pomoc bo jeśli chodzi o stronę programową to jestem zielony.
Chodzi o programy cnc.
Graficzne w paluszku
Pozdro
Panowie pytanie co lepsze mach czy step2cnc ,ma on wielką zaletę jest po polsku a macha nawet po hiszpańsku nie znalazłem
Może ktoś doradzi coś sensownego?
Zapowiada sie niezła relacja z budowy maszyny cnc wszystkie prace będą fotografowane jak powstają. Postaram sie zrobić mały poradnik jak wykonać poszczególne elementy maszyny sposobem chałupniczym ala Słodowy.
Może ktoś inny uwierzy w siebie i spróbuje patrząc na tę relację.
Koledzy jednak liczę na waszą pomoc bo jeśli chodzi o stronę programową to jestem zielony.
Chodzi o programy cnc.
Graficzne w paluszku
Pozdro
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 18
Pit a co byś ty polecał tak od siebie moja maszyna będzie miała oś z 300mm więc w chodzi w grę frezowanie brył geometrycznych jak na przykład wyciąć prostokąt w trzech posuwach w każdym troszkę głębiej
[ Dodano: 2010-05-20, 10:33 ]
lipa ten link oprócz zdjęć polskiej wersi nie ma tam nic gdzie jet link by pobrać polskie demo chcę najpierw wypróbować zanim zapłace 700zl
[ Dodano: 2010-05-20, 10:33 ]
lipa ten link oprócz zdjęć polskiej wersi nie ma tam nic gdzie jet link by pobrać polskie demo chcę najpierw wypróbować zanim zapłace 700zl