Remont WS 15
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
witam. korzystając z załozonego juz tematu przedstawię swój nowy nabytek wiertarkę WS15. rok produkcji 1968. stan mechaniczny idealny tylko ktos ją troszke po chamsku pomalował. planuje ją cała wyremontowac, rozebranie na czesci pierwsze, mycie elementów, malowanie całosci na kolorek niebieski , smarowanie i złoazenie wszystkiego do kupy. postaram sie przedstawic krok po kroku jak to wszystko bedzie przebiegało. a narazie zamieszczam kilka fotek maszynki w satnie w jakim ją kupiłem.

witam ponownie. przedstawiam fotki z prac remontowych ws 15.
korpus oskrobany z farby i przygotowany do malowania.

a tu juz pomalowana i częsciowo złozona do kupy wiertarka

po tygodniu prac remontowych wiertarki całosc wygląda tak

po zakończonym remoncie przyszedł czas na pomiar czujnikiem zegarowym bicia wrzeciona. pomiar wyszedł 0,01mm. czyli wszystko pięknie.
pozdrawiam wszystkich remontujących ws15.

witam ponownie. przedstawiam fotki z prac remontowych ws 15.
korpus oskrobany z farby i przygotowany do malowania.

a tu juz pomalowana i częsciowo złozona do kupy wiertarka

po tygodniu prac remontowych wiertarki całosc wygląda tak

po zakończonym remoncie przyszedł czas na pomiar czujnikiem zegarowym bicia wrzeciona. pomiar wyszedł 0,01mm. czyli wszystko pięknie.
pozdrawiam wszystkich remontujących ws15.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2010, 19:48 przez jawor4x4, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 21
Jeśli będziesz pokręcał korbą od podnoszenia korpusu to w końcu wykręcisz całą śrubę i będziesz mógł podnieść do góry ( odłączyć od reszty ) korpus wraz z silnikiem. W ten sposób będziesz miał dwie mniejsze części.jawor4x4 pisze:Czy da się łatwo np rozłączyć kolumnę ?
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 4
Części do WS-15
Witam
Jako że jestem nowy na tym forum i to jest mój pierwsyz post więc WITAM WSZYSTKICH
No ale przejdźmy do konkretów:
Jako ze niedawno stalem się posiadaczem wiertarki ws-15 mam do was pytanie:
Gdzie może dokupić wałek (wałek zębaty) odpowiadający za powrót tuleji wrzeciona, chodzi mi o ten na który sprężyna wywiera nacisk ?? Czy ktoś zna jakiś sklep internetowy gdzie to można było by kupić, lub może któryś z forumowiczów posiada takową część ??
pozdrawiam
Jako że jestem nowy na tym forum i to jest mój pierwsyz post więc WITAM WSZYSTKICH

No ale przejdźmy do konkretów:
Jako ze niedawno stalem się posiadaczem wiertarki ws-15 mam do was pytanie:
Gdzie może dokupić wałek (wałek zębaty) odpowiadający za powrót tuleji wrzeciona, chodzi mi o ten na który sprężyna wywiera nacisk ?? Czy ktoś zna jakiś sklep internetowy gdzie to można było by kupić, lub może któryś z forumowiczów posiada takową część ??
pozdrawiam