Automatyczny nesting: CAGILA, TruTops, SigmaNEST, Bysoft

Awatar użytkownika

Autor tematu
andryjan
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 77
Kontakt:

Post napisał: andryjan » 02 kwie 2010, 10:06

robal43 pisze:takie funkcje ma większość programów CAD-CAM
więc jak dla mnie żadna nowość tym bardziej ze w Lanteku można to jeszcze bardziej usprawnić ulepszyć
np mogę w jednym elemencie wkleić coś z drugiego elementu połączyć powiększyć itd itd itd .. :cool:
kolego andryjan, jak ja bym miał opisywać wszystkie funkcje np mojej wersji Lanteka to nie wiem czy by się administrator zgodził na tak długi wpis
:roll: :roll: :roll: :roll:
Zgoda, również ja nie jestem w stanie pokazać wszystkiego co dostępne jest w programie CAGILA, staram się pokazać tylko kluczowe funkcje, które są niezbędne podczas przygotowywania programów na maszynę.

CAD/CAM CAGILA
Porównanie programów dla wycinarek CNC => http://www.cnc.info.pl/topics51/automat ... t18915.htm
Optymalny automatyczny nesting to już połowa sukcesu, kliknij na WWW i dowiesz się więcej :)

Tagi:

ganzi
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 9

Post napisał: ganzi » 03 kwie 2010, 11:49

andryjan pisze: Zgoda, również ja nie jestem w stanie pokazać wszystkiego co dostępne jest w programie CAGILA, staram się pokazać tylko kluczowe funkcje, które są niezbędne podczas przygotowywania programów na maszynę.
Mam wrażenie, że jesteś wyznawcą zasady: "nie ważne co, ważne by dużo mówili...", bo akurat trafi się jakiś potencjalny klient, a reklama jak wiadomo jest dźwignią handlu...
Zareklamowałeś już ten soft, chyba z każdej strony, nie dopuszczając słów krytyki. Skoro wiemy już co wyróżnia tego "mercedesa" to może przejdźmy do finału i zdradź w końcu ile kosztuje to cudo.

Awatar użytkownika

Autor tematu
andryjan
Kontakt:

Post napisał: andryjan » 03 kwie 2010, 16:22

ganzi pisze: Mam wrażenie, że jesteś wyznawcą zasady: "nie ważne co, ważne by dużo mówili...", bo akurat trafi się jakiś potencjalny klient, a reklama jak wiadomo jest dźwignią handlu...
Pozwolę sobie troszkę sprostować to co myślisz, że jest dla mnie ważne, a co nie jest ważne. Zatem dla mnie ważne są konkrety, a nie slogany. Może zabrzmiało to trochę politycznie, ale myślę, że starałem się przedstawić konkretny przykład i konkretne wyniki, a rezultaty mówią same za siebie, a każdy je może zinterpretować na swój sposób.
ganzi pisze: Zareklamowałeś już ten soft, chyba z każdej strony, nie dopuszczając słów krytyki. Skoro wiemy już co wyróżnia tego "mercedesa" to może przejdźmy do finału i zdradź w końcu ile kosztuje to cudo.
Chyba się troszkę zagalopowałeś w swoich przemyśleniach, krytyka jest dla mnie dodatkowym motorem napędowym i na pewno nie było sytuacji, do której się nie odniosłem lub którą pominąłem w ten czy w inny sposób.

Co do ceny - napisze tym razem bardziej szczegółowo, mianowicie nie praktykuję podawania ceny programu tutaj na forum, po prostu jeśli jesteś zainteresowany ofertą wystarczy napisać zapytanie na stronie producenta

http://www.cam-service.com/pl/cam-syste ... t-a-trial/

- to nic nie kosztuje, należy podać kilka danych, informację jakiej maszyny używa firma itp.

[ Dodano: 2010-04-13, 22:05 ]
Poniżej rezultat automatycznego rozmieszczania (tych samych) elementów - wynik uzyskany za pomocą szwedzkiego programu IGEMS.

Obrazek

Wynik nieco lepszy niż w przypadku programu SigmaNEST.
Ostatnio zmieniony 27 paź 2011, 21:29 przez andryjan, łącznie zmieniany 1 raz.
CAD/CAM CAGILA
Porównanie programów dla wycinarek CNC => http://www.cnc.info.pl/topics51/automat ... t18915.htm
Optymalny automatyczny nesting to już połowa sukcesu, kliknij na WWW i dowiesz się więcej :)

Awatar użytkownika

robal43
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 19
Kontakt:

Post napisał: robal43 » 21 kwie 2010, 08:14

andryjan, Kolego a czy istnieje możliwość przetestowania tego programu wraz z generowaniem kodu ... np przez 3 tygodnie
P.s nie odpisujesz na PW :razz:
Plotery plazmowe..
---CR Electronic
---Tormec (burny2.5)
---Stigal Dynamic
--- ajan plazma
Programy CAD/CAM :
-Lantek Expert
-Plazma 2 Vers. 2.40
-Wrykrys

Awatar użytkownika

Autor tematu
andryjan
Kontakt:

Post napisał: andryjan » 21 kwie 2010, 09:06

robal43 pisze:andryjan, Kolego a czy istnieje możliwość przetestowania tego programu wraz z generowaniem kodu ... np przez 3 tygodnie
P.s nie odpisujesz na PW :razz:
Tak, jest taka możliwość, bezpłatna wersja demo bez żadnych ograniczeń (na 30dni) wraz z bezpłatnie przygotowanym post procesorem, czyli możemy w pełni korzystać z programu u siebie w firmie generując kody na maszynę.

Przepraszam, że nie odpisywałem, ostatnie 2 dni to intensywna praca do późnych godzin nocnych, obiecuję się poprawić w tej kwestii ;).
CAD/CAM CAGILA

grubyByk
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4

Post napisał: grubyByk » 26 kwie 2010, 12:09

Witam

miałem okazje korzystania z Cagili przez jakis okres.
Znalazłem tam sporą wade lub też brakuje mi wiedzy na ten temat a chodzi mi o ręczne układanie nestingu. Widziałem ze można tam dowlnie przesuwać częsci ale brak kontroli styczności miedzy częsciami. a Wiec mogłem zrobić taki nesting że jedna częsc wchodziła na drugą :/

Awatar użytkownika

Autor tematu
andryjan
Kontakt:

Post napisał: andryjan » 26 kwie 2010, 12:23

grubyByk pisze:Witam

Znalazłem tam sporą wade lub też brakuje mi wiedzy na ten temat a chodzi mi o ręczne układanie nestingu. Widziałem ze można tam dowlnie przesuwać częsci ale brak kontroli styczności miedzy częsciami. a Wiec mogłem zrobić taki nesting że jedna częsc wchodziła na drugą :/
Odpowiedź jest prosta: brakuje Ci nieco wiedzy, ponieważ kontrola styczności jak najbardziej istnieje i widać ją wyraźne w momencie ręcznego przesuwania elementów.

A tak na marginesie nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek prezentował Cagilę w Twoim regionie...
CAD/CAM CAGILA

grubyByk

Post napisał: grubyByk » 26 kwie 2010, 12:41

andryjan pisze:
grubyByk pisze:Witam

Odpowiedź jest prosta: brakuje Ci nieco wiedzy, ponieważ kontrola styczności jak najbardziej istnieje i widać ją wyraźne w momencie ręcznego przesuwania elementów.

A tak na marginesie nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek prezentował Cagilę w Twoim regionie...

Możesz mi pokazać lub opisać jakie sę opcje do ręcznego nestingu ?

Awatar użytkownika

Autor tematu
andryjan
Kontakt:

Post napisał: andryjan » 26 kwie 2010, 13:17

grubyByk pisze: Możesz mi pokazać lub opisać jakie sę opcje do ręcznego nestingu ?
Bardzo chętnie, jednak wcześniej prosiłbym o informację kiedy korzystałeś z wersji demo?

Jaką firmę reprezentujesz jeśli można spytać?
CAD/CAM CAGILA

grubyByk

Post napisał: grubyByk » 26 kwie 2010, 13:23

andryjan pisze:
grubyByk pisze: Możesz mi pokazać lub opisać jakie sę opcje do ręcznego nestingu ?
Bardzo chętnie, jednak wcześniej prosiłbym o informację kiedy korzystałeś z wersji demo?

Jaką firmę reprezentujesz jeśli można spytać?
korzystałem z niej jakis rok temu przez krótki okres, nie wiem nawet jakie to było wydanie.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Ogólne dyskusje na temat oprogramowania CAD/CAM”