Automatyczny nesting: CAGILA, TruTops, SigmaNEST, Bysoft

Awatar użytkownika

Autor tematu
andryjan
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 77
Kontakt:

Post napisał: andryjan » 26 kwie 2010, 13:32

grubyByk pisze: korzystałem z niej jakis rok temu przez krótki okres, nie wiem nawet jakie to było wydanie.
Dobrze, proszę o informację nazwy firmy (może być na PW).

Jeżeli jesteś zainteresowany szczegółowymi funkcjami programu CAGILA, coś czego jeszcze nie pokazałem tutaj na forum, bardzo chętnie umówię się na prezentację u Ciebie w firmie.

CAD/CAM CAGILA
Porównanie programów dla wycinarek CNC => http://www.cnc.info.pl/topics51/automat ... t18915.htm
Optymalny automatyczny nesting to już połowa sukcesu, kliknij na WWW i dowiesz się więcej :)

Tagi:

grubyByk
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4

Post napisał: grubyByk » 26 kwie 2010, 13:47

andryjan pisze:
grubyByk pisze: korzystałem z niej jakis rok temu przez krótki okres, nie wiem nawet jakie to było wydanie.
Dobrze, proszę o informację nazwy firmy (może być na PW).

Jeżeli jesteś zainteresowany szczegółowymi funkcjami programu CAGILA, coś czego jeszcze nie pokazałem tutaj na forum, bardzo chętnie umówię się na prezentację u Ciebie w firmie.
wystarczy mi że wypiszesz jakie opcje udostepna cagila wzgledem ręcznego układania.

Awatar użytkownika

Autor tematu
andryjan
Kontakt:

Post napisał: andryjan » 26 kwie 2010, 13:55

grubyByk pisze: wystarczy mi że wypiszesz jakie opcje udostepna cagila wzgledem ręcznego układania.
Pełna kontrola styczności między elementami, obroty elementami, kopiowanie itp.

Jeśli chcesz możemy umówić się na zdalną prezentację używając zdalnego pulpitu i wtedy postaram się pokazać bardziej szczegółowo co dokładnie występuje w CAGILI co związane jest z ręcznym układaniem i nie tylko.

P.S. Cały czas uciekasz od odpowiedzi na pytanie z jakiej firmy piszesz.
CAD/CAM CAGILA
Porównanie programów dla wycinarek CNC => http://www.cnc.info.pl/topics51/automat ... t18915.htm
Optymalny automatyczny nesting to już połowa sukcesu, kliknij na WWW i dowiesz się więcej :)

Awatar użytkownika

robal43
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 19
Kontakt:

Post napisał: robal43 » 19 lip 2010, 11:31

andryjan,
Powracając do tego tematu :
chciał bym przeczytać gdzie ci się udało wdrążyć ten Słynny na forum programik (program)
a przede wszystkim opinie użytkowników .. jeśli tacy są ..
Bez obrazy oczywiście .. :roll:
Plotery plazmowe..
---CR Electronic
---Tormec (burny2.5)
---Stigal Dynamic
--- ajan plazma
Programy CAD/CAM :
-Lantek Expert
-Plazma 2 Vers. 2.40
-Wrykrys

Awatar użytkownika

Autor tematu
andryjan
Kontakt:

Post napisał: andryjan » 19 lip 2010, 12:59

Oprogramowanie wdrożone jest w firmach z branży motoryzacyjnej/mechanicznej i nie tylko, wszędzie tam gdzie zależy nam na oszczędności materiału i czasu, prostocie działania programu, czytelnym interfejsie - wszystko to spełnia program CAGILA.

Ostatnio upubliczniona została polska wersja strony WWW o programie.

Co do użytkowników - tutaj trochę ostrożności nie zaszkodzi, przykładem jest kolega grubyByk, który jakiś czas temu podając się za potencjalnego klienta szukał nieco informacji o programie, "tym" sposobem zupełnie niepotrzebnie...
CAD/CAM CAGILA

numerek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 8

Post napisał: numerek » 19 lip 2010, 13:08

andryjan pisze:
Co do użytkowników - tutaj trochę ostrożności nie zaszkodzi, przykładem jest kolega grubyByk, który jakiś czas temu podając się za potencjalnego klienta szukał nieco informacji o programie, "tym" sposobem zupełnie niepotrzebnie...
a tego to już zupełnie nie rozumiem ....

jeśli ktoś szuka informacji o programie to .. no własnie to co ?

czyżbyś kolego stosował taka politykę jak SW ?

Awatar użytkownika

Autor tematu
andryjan
Kontakt:

Post napisał: andryjan » 19 lip 2010, 13:18

numerek pisze: czyżbyś kolego stosował taka politykę jak SW ?
Można wiedzieć jaką politykę stosuje SW? Pytam bo naprawdę nie wiem.

W poprzednim wpisie wspominałem forumowicza, który nie chciał zdradzić z jakiej firmy pisze, zadawał natomiast kolejne pytania.

Kolega grubyByk pisząc "miałem okazje korzystania z Cagili przez jakis okres." musiał kogoś (firma) reprezentować, gdyż ot tak programu nie dostaje się od ręki.

Nie jestem przeciwnikiem zadawania pytań i uzyskiwania odpowiedzi na nie tutaj na forum (oczywiście w pewnych granicach) - od tego to forum jest, jednocześnie jednak trzymajmy się przede wszystkim rzeczywistości.
CAD/CAM CAGILA

ganzi
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 9

Post napisał: ganzi » 19 lip 2010, 18:17

andryjan pisze:
numerek pisze: czyżbyś kolego stosował taka politykę jak SW ?
Można wiedzieć jaką politykę stosuje SW? Pytam bo naprawdę nie wiem.

W poprzednim wpisie wspominałem forumowicza, który nie chciał zdradzić z jakiej firmy pisze, zadawał natomiast kolejne pytania.

Kolega grubyByk pisząc "miałem okazje korzystania z Cagili przez jakis okres." musiał kogoś (firma) reprezentować, gdyż ot tak programu nie dostaje się od ręki.

Nie jestem przeciwnikiem zadawania pytań i uzyskiwania odpowiedzi na nie tutaj na forum (oczywiście w pewnych granicach) - od tego to forum jest, jednocześnie jednak trzymajmy się przede wszystkim rzeczywistości.
Polityka, którą stosuje Kolega jest moim zdaniem co najmniej dziwną... Znam sporo firm, które publicznie podają do wiadomości z kim współpracują, nie ukrywają tego faktu, bo nie mają się czego wstydzić, a jeśli produkt jest rzeczywiście dobry (nie tylko w opinii sprzedawcy, a w rzeczywistości) to taka lista referencyjna tylko pomaga. Dlaczego Kolega nie chce podać nazw firm gdzie ten soft udało się wdrożyć? Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że mogą być firmy, które faktycznie z różnych powodów mogą sobie tego nie życzyć, ale żeby wszystkie? Dziwne to trochę, no chyba, że powód jest inny, lub ktoś się czegoś obawia... Żeby nie być gołosłownym to tak dla przykładu żeby nie szukać daleko, na przykład taka SigmaNEST. Ten kto chce poznać opinie użytkowników, może przed zakupem porozmawiać i przekonać się, czy rzeczywiście ten soft jest dla nich najlepszy. W końcu to dość spora inwestycja!

Nie do końca rozumie również wywód Kolegi na temat grubegoByka... Czy mamy rozumieć to w ten sposób, że ten kto nie kupi tego cudownego programu od Ciebie Kolego andryjan to już nie może liczyć na jakąkolwiek pomoc z Twojej strony? Chyba nie tedy droga, wydaje mi się że przedstawiciel na dany kraj powinien być wizytówką firmy, a czy aby na pewno tak jest w tym przypadku?

Awatar użytkownika

Autor tematu
andryjan
Kontakt:

Post napisał: andryjan » 19 lip 2010, 18:55

Poniekąd rozumiem wiele znaków zapytania, które mogły się z biegiem czasu pojawić, a zatem postaram się w skrócie odpowiedzieć.

Również znam kilka firm, które podają na swoich stronach listę klientów z wdrożonym programem i jest to jak najbardziej właściwe. Póki co na stronie programu CAGILA nie istnieje taka zakładka, choć system wdrożony został w wielu firmach na całym świecie.

Jeżeli chodzi o nasz kraj z programu CAGILA od kilku lat korzysta międzynarodowa firma z siedzibą w Polsce GST Automotive Safety. Obecnie następna firma również z branży motoryzacyjnej jest już także zainteresowana.

Do tej pory Polska nie stanowiła dużej bazy potencjalnych klientów głównie ze względu na barierę językową, od niedawna się to zmieniło.

"Wywód" na temat grubegoByka to w domyśle proste pytanie, na które do tej pory nie dostałem odpowiedzi. Ktoś rejestrując się na forum tak "na chwilę" po to, by prowadzić dialog tylko w jedną stronę jest co najmniej "podejrzany".

Jeżeli chodzi o wizytówkę i filozofię działania kolegów z Niemiec i moją - wręcz przeciwnie - nasza praktyka polega na profesjonalnym serwisie przed i po zakupie programu, dla nas liczy się być może na początku niewielka grupa ale za to w pełni zadowolonych klientów, niż cała masa sprzedanych licencji bez profesjonalnego wsparcia.
ganzi pisze: Czy mamy rozumieć to w ten sposób, że ten kto nie kupi tego cudownego programu od Ciebie Kolego andryjan to już nie może liczyć na jakąkolwiek pomoc z Twojej strony?
Wystarczy troszkę prześledzić parę wypowiedzi, myślę, że znajdziesz tam co najmniej kilka przypadków bezinteresownej pomocy w różnych tematach.

Jeżeli pomimo wszystko nadal występuje sporo wątpliwości może jednak warto sprawdzić na własnej skórze jak program działa, czy rzeczywiście jest tak "cudowny" jak to określiłeś i myślę, że wtedy będzie wszystko czarno na białym ;).
CAD/CAM CAGILA

Awatar użytkownika

robal43
Posty w temacie: 19
Kontakt:

Post napisał: robal43 » 20 lip 2010, 08:04

Moim zdaniem co nie które programy typu CAD-CAM i w tym przypadku CAGILA i nie tylko powinny mieć wersję DEMO na swojej stronie i każdy by miał do tego dostęp i wgląd itd .
A tak to wielka nie wiadoma !!
Przecież Prezes , Dyrektor itd prawie każdej firmy nie wie o takich programach bo się tym nie interesuje . Przecież to użytkownik w pewnym stopniu ma ingerencje w teoretyczny zakup programu !! :roll:
Plotery plazmowe..
---CR Electronic
---Tormec (burny2.5)
---Stigal Dynamic
--- ajan plazma
Programy CAD/CAM :
-Lantek Expert
-Plazma 2 Vers. 2.40
-Wrykrys

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Ogólne dyskusje na temat oprogramowania CAD/CAM”