Frezarko-ploter 300x220cm (robocza 250x180x50)
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 42
Tak, bardzo podobna
Mało jest konstrukcji tego typu. W moje jak widać górne belki będą odkręcane. Chodzi głównie o frezowanie samych belek a nie calej konstrukcji, pozatym będzie wieksza możliwość ustawienia geometri jeżeli coś gdzieś ucieknie
[ Dodano: 2010-03-14, 23:06 ]
Czy taka jakość cięcia to norma, czy może ja po prostu trafilem na taką "wspaniałą" firme?
Fotka trochę nie wyraźna, ale widać nawet schodek. Odchyłki na odcinku 30cm wynoszą 4mm, pozatym jakość powierzchni straszna.

Gdzie dobrze docinają formatki? chodzi mi o formatki na belkę o długości 2 metrów, więc muszą być wycięte możliwie dokładnie. Takich dużych formatek nie będę przecież frezował.

[ Dodano: 2010-03-14, 23:06 ]
Czy taka jakość cięcia to norma, czy może ja po prostu trafilem na taką "wspaniałą" firme?
Fotka trochę nie wyraźna, ale widać nawet schodek. Odchyłki na odcinku 30cm wynoszą 4mm, pozatym jakość powierzchni straszna.

Gdzie dobrze docinają formatki? chodzi mi o formatki na belkę o długości 2 metrów, więc muszą być wycięte możliwie dokładnie. Takich dużych formatek nie będę przecież frezował.
-
Ten czujnik jest raczej zbyt duży. Myślałem o czymś od komputera, są gotowe panele z pomiarem temperatury. Może będę miał panel z pomiarem temperatury sterowników i silników, monitoring zawsze się przyda 
Te formatki który mi przyszły to w ogóle jakaś pomyłka, dobrze że nie zamówiłem całkości, bo miałbym 130kg do obróbki. Tolerancja miała wynosić 1mm...
bartuss1 gdzie zamawiałeś formatki na 5-osi? wyglądają na całkiem proste.
Ewentualnie gdzie tną jakościowo? formatki na brame mają grubość 20mm

Te formatki który mi przyszły to w ogóle jakaś pomyłka, dobrze że nie zamówiłem całkości, bo miałbym 130kg do obróbki. Tolerancja miała wynosić 1mm...
bartuss1 gdzie zamawiałeś formatki na 5-osi? wyglądają na całkiem proste.
Ewentualnie gdzie tną jakościowo? formatki na brame mają grubość 20mm
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 8
W tym miejscu stosuje się rurę a nie wałek. Na końcach rury wspawuje i przetacza się czopy pod łożyska końcowe i koła zębate. Akurat w tym przypadku do podparcia rury na długości bramy idealnie nadadzą się gotowe piasty z łożyskami wahliwymi dostępne na Alledrogo. Po trzy na stronę powinno wystarczyć. Celem jest wyeliminowanie dwóch z trzech pasów, które z czasem wykazują luzy a poza tym wymagane są systemy ich naprężania.Seemann pisze:Przy 2 metrowym wałku mogą być bicia, łatwiej będzie ustawić trzy wałki - luzy pomiędzy listwą a zębatką.
-
No dobrze, a co byś zrobił gdyby była konieczna wymiana paska napędowego takiej 2-metrowej rury? trzeba by było demolować cały napęd i wyciągać oś bokiem. Oś koła zębatego jest poniżej prowadnic - one też by utrudniały demontaż.
Ostatnio zmieniony 15 mar 2010, 19:01 przez Seemann, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 9
- Kontakt:
Z tego co wiem to formatki są zamawiane w avanti.com.pl.
Pozdrawiam Paweł Z.
Projektowanie stron www, Aplikacje dedykowane, Rozwiązania IT, zapraszam na www.dreamagency.eu
Przydatne: elektro-instalacja.pl
Projektowanie stron www, Aplikacje dedykowane, Rozwiązania IT, zapraszam na www.dreamagency.eu
Przydatne: elektro-instalacja.pl