oprawcafotografii pisze:
Nie ma sensu sie meczyc z USB, jesli sa chocby niwielkie sznse,
ze nie bedzie dzialac jak trzeba.
Jakub
USB ma sens, ale nie da się tego zrobić bezpośrednio.
Ja też mam sterownik na USB. Ale robię to trochę inaczej niż kolega Prokopcio - ładuję cały program do pamięci sterownika ( tak działa mój sterownik dla Piotra Rakowskiego - dla jego Tappera do ploterów termicznych). Kolega prokopcio też mógł by tak spróbować - no może nie cały program, ale spójną grupę wektorów tak, że urwanie transmisji nie zepsuje prace - najwyżej maszyna zatrzyma się na chwilę ( szeregowy flash 32Mb nie jest drogi)
Trzeba zrobić dobry projekt elektryczny - transmisja może się urwać, ale nie może to zresetować procka. Może kolega wstawi pomiędzy komputerem hub ( ale zasilany ) - też może pomóc. Widziałem już gdzieś pierwsze układy które optoizolują USB ( bardzo egzotyczne, widziałem raz reklamówkę, potem już nie mogłem ich znaleźć).
LAN jest trochę lepszy - transformatory zapewniają izolację, ale jak będą zakłócenia, to i tak transmisja się urwie bądź zwolni.
Niestety MACH nie wspiera mojego trybu pracy - to znaczy nie jest mi w stanie wygenerować bezpośrednio całej ścieżki ( generuje w czasie rzeczywistym tak do 2s naprzód).